gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ALTIN GUN

GECE

Genre: Pop & Rock
Releasedatum: 26-04-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 3949929
EAN:
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Turkse, psychedelische folk. Deze muziekstroming klinkt op papier natuurlijk geweldig. Maar de Amsterdamse band Altın Gün (vertaling: gouden dag) bewijst ook al jaren dat hun dampende, funky en eveneens spacey concerten niet te versmaden zijn. Sterker: het is praktisch onmogelijk om roerloos naar al die feestelijke songs te luisteren. De Turks/Nederlandse band brengt het publiek dus stelselmatig In vervoering met hun originele coverversies van onbekende Turkse bands uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.
Vorig jaar kwam hun debuut (On) uit en nu is er al een tweede album bij gekomen: Gece. Nog altijd is het voornamelijk obscure Anatolische muziek die de band van bassist Jasper Verhulst speelt. Het was namelijk deze bassist die deze bijzondere formatie ooit begon. Dit vanwege zijn passie voor Turkse folk. Voorheen was Verhulst onder andere bassist bij Jacco Gardner en Moss. Maar ineens was er dus dat idee voor een eigen band met een bijzondere sound. Gitarist Ben Rider, percussionist Gino Groeneveld en drummer Daniel Smienk haakten aan en de van origine Turkse muzikanten Erdinç Ecevit Yildiz (onder andere keyboards, synthesizers, saz en vocalen) en Merve Dasdemir (zang) zorgden voor de enorme kers op deze zoete en zeer smakelijke oosterse muziektaart.
De titel van de plaat is een Turks woord dat staat voor nacht. Toch klinkt het nergens op dit album donker. Muzikale werelden versmelten en het blijkt: deze gouden dag roert zich ook danig in de duisternis. Dansen en swingen maar!

nieuwsbrief