gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Aanbeveling van De Blueskrant:

Muddy Waters, pseudoniem van McKinley Morganfield, geboren op 4 april 1913 in de staatMississippi wordt in de bluesmuziek gezien als een opvolger van zijn voorgangers Son House, Willie Brown, en Robert Johnson. In de lijst van "the 100 Greatest Artists of All Time" van Rolling Stone Magazine staat Waters op nummer 17. Folk Singer is het vierde studioalbum van Muddy Waters, uitgebracht in april 1964 door Chess Records. Het album bevat 14 nummers waarop Waters op akoestische gitaar te horen is, ondersteund door, eveneens iconen uit de bluesscene: Willie Dixon op contrabas, Clifton James op drums en Buddy Guy op akoestische gitaar. Het is het enige volledig akoestische album van Waters. Talrijke heruitgaven van Folk Singer bevatten bonustracks van twee opeenvolgende sessies, in april 1964 en oktober 1964. Ondanks dat Folk Singer in geen enkel land in de hitlijsten stond, kreeg het lovende kritieken; de meeste recensenten prezen het hoogwaardige geluid, evenals de instrumentatie. In 2003 stond het album op nummer 280 op de lijst van de 500 beste albums aller tijden van het tijdschrift Rolling Stone.

In de vroege jaren zestig pikken de Britse beatgroepen zijn sound op: bands als The Rolling Stones (genoemd naar Waters’ vroege hit), The Pretty Things of John Mayall's Bluesbreakers vormen het doorgeefluik voor de blues voor een hele generatie witte jongeren. Muddy Waters' invloed op de [rock]muziek is niet te onderschatten.


A1 My Home Is In The Delta

A2 Long Distance

A3 My Captain

A4 Good Morning School Girl

A5 You Gonna Need My Help

A6 The Same Thing (Bonus)

A7 You Can't Lose What You Never Had (Bonus)

B1 Cold Weather Blues

B2 Big Leg Woman

B3 Country Boy

B4 Feel Like Going Home

B5 My John The Conquerer (Bonus)

B6 Short Dress Woman (Bonus)

B7 Put Me In Your Lay Way (Bonus)
Door Redactie op 2019-04-20

nieuwsbrief