gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

RD

SUM OF ITS PARTS

Label: ISOLDE
Releasedatum: 10-09-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 4030144
EAN: 8718456101401
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie

RD is de artiestennaam van Groninger, ICT’er en bovenal gitarist René Diekstra. Hij werd muzikant omdat hij artiesten als Cuby and the Blizzards en Jan Akkermanzag optreden. Na 15 jaar ICT is het nu tijd geworden voor zijn eigen muzikale project: Sum Of Its Parts. Het project is een optelling van alle muzikale invloeden: naast zijn gitaarleermeester Erwin Java zijn er op zijn album de invloeden te horen van o.a. Wayne Johnson, Lee Ritenour, Jan Akkerman, Andy Timmons, John Norum, Steve Lukather, Ritchie Blackmore en vele anderen. Zijn stijl van spelen wordt door anderen vaak vergeleken met Joe Satriani. Het oudste nummer op het album (Portrait Of You) lag inmiddels al meer dan 15 jaar op de plank. Door de jaren heen kwamen er steeds nieuwe nummers bij. Uiteindelijk was de tijd rijp voor een debuut-album. De creativiteit van Coen, Frans en Niels en de sfeer tijdens de sessies hebben er voor gezorgd dat het album klinkt zoals een band moet klinken. René’s insteek was om het album op de ‘ouderwetse’ manier op te nemen. Dus als band gelijktijdig inspelen!
Het album bevat 10 instrumentale tracks, met diverse invloeden en sferen waarin de gitaar een prominente plek heeft. Een lust om naar te luisteren!
Door Redactie op

nieuwsbrief