gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LASSES

UNDONE

Genre: Roots
Releasedatum: 25-10-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 4051694
EAN: 8713604891678
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

RecensieThe Lasses zijn gespecialiseerd in traditionals. Deze vaak duistere liedjes, zo oud dat niemand meer weet wie ze geschreven heeft, gaan over moord, doodslag, de liefde en andere ellende: onderwerpen waar mensen al eeuwen over zingen. Met hun loepzuivere zang blazen Sophie Janna en Margot Merah van The Lasses nieuw leven in deze traditionals, zichzelf begeleidend op gitaar, tenorukelele en bodhrán. Op hun vierde en nieuwste album Undone brengen ze niet alleen traditionals maar ook eigen werk. Ze hopen dat die nummers op een goede dag ook in het wereldwijde folkrepertoire worden opgenomen, en daarmee als traditionals zullen worden beschouwd. En dat is nog niet eens zo’n ijdele hoop: The Lasses gaan de hele wereld over met hun liedjes. Zo toerden ze het afgelopen jaar alleen al door Engeland, Schotland, Canada, Japan, Amerika, Duitsland en België. Hun muziek wordt vergeleken met die van Gillian Welch, The Secret Sisters en I’m With Her.

Undone recensie Robbie Klanderman
Voor liefhebbers van tweestemmige rootsmuziek. Sophie Janna en Margot Merah zijn samen het duo The Lasses. Op Undone, hun vierde plaat, hebben ze dertien nummers verzameld; traditionals, wat recentere folksongs (van onder andere Nathalie Merchant en Sandy Denny) en een drietal eigen nummers. Het resultaat is bloedstollend mooi. Muziek die in zijn eenvoud vaak sterk doet denken aan het werk van Gillian Welch, maar die door de hemelse samenzang van Sophie en Margot ook meer dan genoeg eigen karakter heeft. Undone is een hoogtepunt in de Nederlandse muziek van 2019."

Mania recensie:
Het Amsterdamse duo The Lasses (Sophie Janna en Margot Merah) is gespecialiseerd in mooie tweestemmige folkliedjes met akoestische begeleiding. Undone, hun vierde album, bevat een mix van eigen materiaal, ‘traditionals’ en covers van o.a. Natalie Merchant en Sandy Denny. “Don’t use a beautiful song to show how well you can sing, but use your voice to show the beauty of a song”, luidde het advies van hun vriend Luka Bloom. Dat is precies wat The Lasses doen.

Tracks

Disc 1
1. Undone In Sorrow
2. The Tide
3. Hunter Moon
4. Here Now
5. Bonnie George Campbell
6. Tippin' It Up To Nancy
7. The Blackest Crow
8. Motherland
9. Torn Screen Door
10. Lonesome Robin
11. Bowley's Dance
12. Who Knows Where The Time Goes
13. What You Do With What You've Got
.

nieuwsbrief