gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DE BREEK

JAS

Releasedatum: 30-11--0001
Herkomst: NL
Item-nr: 4065403
EAN:
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De Breek is Steef Hupkes, David Pino en Sander van Munster. Nederlands- talige indiefolk met samenzang in de traditie van Crosby, Stills & Nash. Tijdens de Allerheiligenvloed in 1570 brak de oostkant van de Nieuwen- dammerdijk door. Het water sloeg een gat en Waterland overstroomde. Het meer dat ontstond, bestaat nog altijd en heet de Schellingwouder- breek (ofwel: de Breek), een verborgen oase in het oude dorp Nieuwendam, inmiddels opgeslokt door Amsterdam-Noord. Bijna 450 jaar later streken Steef (Stanley en de Menzo’s), David (El Pino & the Volunteers) en Sander (No Ninja Am I) op nog geen 50 meter van elkaar neer op de oevers van de Breek. Steef begon te schrijven over het nieuwe leven in het oude dorp, Sander en David maakten er muziek bij.

Vol trots presenteren we onze eerste EP Jas. De titeltrack is een ode aan wat is geweest en wat zich steeds weer herhaalt. Een ode aan vaders, vaders van vaders en aan thuiskomen. De kwetsbaarheid van een ogen- schijnlijk volmaakt en gelukkig bestaan staat centraal in Bom: het noodlot dat altijd dreigt en zomaar kan toeslaan. Pluizen is een dagdroom over vergankelijkheid, nieuw leven en de auto van mijn broer.

Door Redactie op 2019-11-26

nieuwsbrief