gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Op 20 januari verschijnt het nieuwe album van traumahelikopter, precies 10 jaar nadat het titelloze debuut van het trio uit Groningen Noord in 2013 een verpletterende indruk maakte. Sarah is de eerste single en klinkt opvallend fris en vertrouwd, maar ook rijker en meer gelaagd dan het eerdere werk van de band. Het bevat alle elementen die het geluid van traumahelikopter zo karakteristiek maken: elementaire drums, energieke gitaren en catchy vocalen die resulteren in een aanstekelijke mix van punk en pop. Zanger Mark van der Ploeg over de song: “In een turbulente en niet te vatten wereld gloort er altijd nog hoop en troost in de vorm van liefde, verbeeldingskracht en het kleine gebaar. Sarah gaat over een teenage crush op iemand waarvan je nog niet helemaal hoogte kunt krijgen, het eerste contact, het aftasten en de bijbehorende spanning en onzekerheid – later bezien natuurlijk eigenlijk juist de leukste periode. Daarbij hadden we nog geen nummer met een persoonsnaam, dus dat werd wel tijd."

De band draagt de single op aan de vorig jaar overleden Jan Kooi, smaakmaker en mede-eigenaar van platenzaak Elpee in Groningen. Mark: “Jan heeft ons ontdekt, hij bracht onze eerste single uit en daarna is het balletje gaan rollen. Hij en Elpee hebben veel betekend in mijn muzikale leven, door me op het juiste spoor te zetten en telkens op de goeie dingen te attenderen. Hij wordt enorm gemist.”

Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Sarah
2. Can't Resist
3. Before It Slips Away
4. Save Yourself
5. Leaving On Your Own
6. Push The Button
7. Please Don't
8. Next Move
9. The Weight
10. Geen Zon

nieuwsbrief