gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

JOHN COFFEY

FOUR -COLOURED-

Label: WARNER BENELUX
Releasedatum: 18-08-2023
Herkomst: NL
Item-nr: 4553885
EAN: 5054197588259
Levertijd: Verwacht op 18-08

Recensie

INDIE MAGENTA VINYL

John Coffey brengt op 18 augustus hun nieuwe album ‘FOUR’ uit. Het is het nieuwste wapenfeit van de band die in maart na een pauze van zeven jaar weer van zich deed spreken met de single ‘STEAM WALTZ’, een viertal gratis liveshows en als klap op de vuurpijl een show in AFAS Live op 16 december aankondigde. Op donderdag 11 mei lanceert John Coffey hun derde single ‘This place is placeless', een ode aan moeder aarde waarin utopie en dystopie samenkomen. De aarde zal lang nadat de mensheid zich het leven op aarde onmogelijk heeft gemaakt zijn rondjes rond de zon blijven draaien. Het is na ‘STEAM WALTZ’ en de dubbelsingle ‘SING and hope it’s out of tune’ + ‘The revenue was sick!’ de vierde single van ‘FOUR’.
In november 2022 begon de band in alle stilte met de opnames van ‘FOUR’ met producer Adrian Bushby, die eerder werkte met onder andere Muse, Foo Fighters en The Darkness. En niet geheel onbelangrijk: hij was ook engineer van de Spice Girls.
Het uitgangspunt voor ‘FOUR’ was gelijk duidelijk: onbegrensde energie. Op nummers die doorspekt zijn met 80’s rock, grunge en 00’s hardcore geeft John Coffey ruiterlijk toe dat ze het ook niet weten: de onzekerheid van een veranderende wereld, dagelijkse beslommeringen en een maatschappij op z’n gat. De band doet nadrukkelijk een oproep tot nuance en verdieping en minder harde stellingname of polarisatie. Geen stoere rock- ‘n-roll-thema’s, maar een inkijk in het leven van alledag en wat de grote vraagstukken van deze tijd met de bandleden persoonlijk doen.

Over John Coffey
Van 2002 tot 2016 speelde John Coffey, vernoemd naar een personage uit de film The Green Mile, alle zalen en festivals plat met hun onstuitbare en energieke live shows. De band stond in Nederland op alle grote festivals, waaronder Pinkpop, Best Kept Sectret en Lowlands maar liet zich ook niet onbetuigd in het buitenland met optredens op Hurricane/Southside (DE), Wacken Open Air (DE), Summer Breeze (DE), Pukkelpop (BE), Dour (BE), Boardmasters (UK), Vans Warped Tour (UK), 2000trees (UK), The Global Rock Summit and Musexpo (USA)en Sziget (HU). John Coffey speelde niet alleen alle zalen plat in Nederland, maar tourde ook in de UK, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.
De band bracht drie albums uit: Vanity (2009), Bright Companions (2012), The Great News (2015), waarvoor John Coffey een Edision voor Beste Rock Album kreeg, en een EP, A House for Thee (2016).
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Sing And Hope It's Out Of Tune
2. Steam Waltz
3. Bomb Culture
4. This Place Is Placeless
5. The Sunset
6. Naaste (Ft. Broeder Dieleman)
7. River Runs Dark
8. If You Want Fear Now Is The Right Time
9. The Revenue Was Sick!
10. Gaze At The Horizon

nieuwsbrief