gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

VARIOUS

SLOW'N'MOODY BLACK & BLUESY & MORE

Genre: Reissues
Label: KENT
Releasedatum: 24-07-2009
Herkomst: NL
Item-nr: 2470944
EAN: 0029667232128
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

In de jaren zestig was de blues over zijn hoogtepunt heen en groeide de soul uit tot de dominante stijl in de zwarte muziek. Nu en dan kruisten de wegen van deze stijlen elkaar en ontstonden op dit kruispunt bluesy soul en soulvolle blues. Vooral Modern/Kent Records richtte zich op deze niche in de muziekmarkt. De compilatie Slow ‘N’ Moody, Black & Bluesy & More biedt een mooi, gevarieerd overzicht van opnamen die in de periode 1994-1971 voor dit label werden gemaakt. De meeste hiervan zijn typische staaltjes zuidelijke soul met een bluesy ondertoon, zoals Nothing Can Change This Love door Z.Z. Hill en You Messed Up My Mind door Clay Hammond. In enkele gevallen heeft de blues juist de overhand en verraden de vocalen de invloed van de soul. Ain’t Nobody’s Business door B.B. King en Consider Yourself door Stacy Johnson zijn hier sprekende voorbeelden van.

Overigens was deze compilatie al eens eerder (1994) verschenen, maar door juridisch gesteggel over de rechten van een van de opnamen (Little Richard’s Directly From The Heart) was Ace Records gedwongen deze titel te laten vervallen. Elk nadeel heeft zijn voordeel: op de zojuist verschenen nieuwe editie ontbreekt weliswaar deze ene opname, maar daar staat de toevoeging van drie andere songs tegenover. Neem daarbij ook nog in aanmerking dat het geluid van sommige opnamen aanmerkelijk is opgekalefaterd en je kunt spreken van een even relevante als urgente heruitgave.

Tracks

Disc 1
1. Nothing Can Change The Love I Have For You
2. You Messed Up My Mind
3. I Can't Stand It
4. Let's Get Together
5. Darling I'm Standing By You
6. Baby I'll Come
7. If I'd Lose You
8. I Don't Wanna Lose You
9. (Baby) Come To Me
10. Ain't Nobody's Business
11. Every Dog's Got His Day
12. Weep No More
13. It's Real [Part 1]
14. Whenever I Can't Sleep
15. The Last One To Know
16. A Woman Needs A Man
17. Everybody Needs Somebody
18. Farewell
19. Why Should I Be The One
20. I'll Come Back To You
21. Consider Yourself
22. The Years Go Passing By
23. I'm Falling For You
24. I'm In Love
25. Sweet Bitter Love
26. The Smartest Fool

nieuwsbrief