gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Hij had er net zo goed twee losse platen van kunnen maken maar Mark Knopfler heeft ervoor gekozen om zijn zevende album als dubbelaar te presenteren. Twintig nummers, gespeeld met een veelkoppige band, uitgesmeerd over twee schijfjes, voor de prijs van één. De gitarist/zanger, op pad met Bob Dylan, loopt kennelijk over van de inspiratie en de werklust. Echt slechte platen maakt hij nooit maar de laatste jaren sprongen de vonken er nog maar sporadisch van af. Op Privateering gebeurt dat gelukkig herhaaldelijk: de titelsong, opener Redbud Tree, Corned Beef City, Kingdom of Gold en Haul Away claimen al bij de eerste beluistering de volledige aandacht.

Zoals wel vaker bij Mark Knopfler zakt de spanningsboog ook in op sommige nummers en kabbelt hij wat te lang en te rustig voort. Toch weet hij doordat bijna elk nummer een verhaaltje is, de luisteraar bij de les te houden. De grote variatie helpt daar ook bij: folk, blues en rock. Privateering is een voortreffelijk album waarmee Mark Knopfler geen nieuwe fans aan zich zal binden maar zijn nog altijd grote aanhang zal ervan opkijken hoe groot de vorm is waarin de meestergitarist verkeert.

Tracks

Disc 1
1. Redbud Tree
2. Haul Away
3. Don't Forget Your Hat
4. Privateering
5. Miss You Blues
6. Corned Beef City
7. Go, Love
8. Hot Or What
9. Yon Two Crows
10. Seattle
Disc 2
1. Kingdom Of Gold
2. Got To Have Something
3. Radio City Serenade
4. I Used To Could
5. Gator Blood
6. Bluebird
7. Dream Of The Drowned Submariner
8. Blood And Water
9. Today Is Okay
10. After The Beanstalk

nieuwsbrief