gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Deluxe 3LP + 2CD boxset

Het album bevat een stroom van klassieke Mark Knopfler tracks met bijbehorende herkenbare gitaarrifjes en diepzinnige teksten. Op het genre-overschrijdende ‘One Deep River’ komen invloeden van blues, folk, rock en country voorbij. Naast de titeltrack is o.a. ook de single ‘Ahead Of The Game’ te horen op het album. Deze boxset bevat het album op 2LP en op CD plus een bonus LP en CD met bonustracks. Dit komt samen ander mooi bonusmateriaal waaronder o.a. litho’s en drie plectrums.

Deze LP’s zijn geperst op 180 grams vinyl en 45 RPM half-speed mastered in de Abbey Road Studio’s.

,,Ik trok het allemaal niet meer: de aandacht, de pers, al het gedoe. Ik wilde gewoon muziek maken,’’ zei Mark Knopfler deze week in de Telegraaf, over het laten ontploffen van zijn nog altijd immens populaire band Dire Straits. Het is wel hoe hij nog steeds in het leven staat; gewoon lekker muziek maken. Die grote tournees hoeven voor hem niet zo nodig. Met ‘One Deep River’, dat vandaag uitkomt, heeft hij ook ‘lekker muziek gemaakt’. En min of meer tegelijk nam hij ‘Going Home’ opnieuw op, waarvan de opbrengst naar Teenage Cancer Trust gaat. Meer dan zestig rocksterren speelden mee, waaronder Roger Daltrey, Tom Morello, Slash, Ringo Starr, Bruce Springsteen en Eric Clapton.
Terug naar ‘One Deep River’. Het album is een nostalgische terugblik op z’n jeugd en een eerbetoon aan Newcastle, waar hij opgroeide, maar algemener een eerbetoon aan steden met rivieren, die altijd een belangrijke rol in zijn leven vervulden. Een album zoals alleen Knopfler die kan maken en hij is voorlopig nog niet klaar met creëren, want in hetzelfde interview kondigde hij aan dat hij met Brian Johnson, de zanger van AC/DC, een documentairereeks heeft gemaakt waarbij ze spreken met muziekvrienden Tom Jones, Nile Rodgers en Emmylou Harris. ,,Ik ga niet op tournee, want ik wil de komende tijd gewoon lekker liedjes schrijven.’’ Er is hoop voor de toekomst.

Standard Album Tracklist
1. Two Pairs Of Hands
2. Ahead Of The Game
3. Smart Money
4. Scavengers Yard
5. Black Tie Jobs
6. Tunnel 13
7. Janine
8. Watch Me Gone
9. Sweeter Than The Rain
10. Before My Train Comes
11. This One’s Not Going To End Well
12. One Deep River

Bonus Vinyl Tracklist:
1. Dolly Shop Man
2. Your Leading Man
3. Wrong ’un
4. Chess

Bonus CD Tracklist:
1. The Living End
2. Fat Chance Dupree
3. Along A Foreign Coast
4. What I’m Gonna Need
5. Nothing But Rain
Door Redactie op

nieuwsbrief