gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

XANDER AND THE PEACE PIRA

11-11 -DIGI-

Genre: Pop & Rock
Label: VIRGIN 2
Releasedatum: 11-11-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3589398
EAN: 8717931329361
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

11:11 komt niet geheel toevallig op 11 november uit. Op maandag 14 november presenteert Xander and the Peace Pirates het album in het Melkweg Theater in Amsterdam. Wij mogen hiervoor een paar kaartjes weggeven. Mail naar acties@platomania.nl en wie weet win jij ze!

De Britse Keith Xander begon de band Xander And The Peace Pirates samen met zijn broer Stuart. Hij zingt en speelt opmerkelijk goed bluesgitaar. En het is nog meer opmerkelijk, omdat hij maar één hand heeft. Hij gebruikt een prothese, maar dat is nergens te horen. In hun thuishaven Liverpool speelden ze vijf jaar lang iedere week in The Cavern, een legendarische club waar The Beatles furore maakten. Ze werden ontdekt door Gibson, dat hun ging sponsoren omdat ze diep onder de indruk waren van de muziek. De soulvolle en bluesy rockmuziek klinkt gelouterd en is beïnvloed door de klassiekers, o.a. Bad Company en Allman Brothers, en trok de aandacht van Eddie Kramer, producer van o.a. Hendrix, Stones, Bowie en Kiss. Hij bood aan het eerste album te produceren. Buitengewoon goed gelukt, het stuitert werkelijk van de goede songs en lekkere riffs. Fijn album van grote klasse en grote aanrader.




Tracks

Disc 1
1. Mindscape
2. Fire
3. Night Dress
4. I'll Be Here
5. Rain
6. Dance With The Devil
7. Truth Lies
8. Let Go
9. Dancing In The Light
10. Shadows
11. Searching For The Light

nieuwsbrief