Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
BERNARD JOLINK: POST.., JOLINK, BENNIE, LP, 0602577455452

JOLINK, BENNIE

BERNARD JOLINK: POST..

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3950398 EAN: 0602577455452
€ 22,99
 1. Hummel Is 't Darp
 2. Buurman Jan
 3. I-J Mot Deur
 4. Wi-J Loat De Beer Weer Los
 5. Olde Keerl
 6. Ferme Taal
 7. Ik Zeg Niks
 8. Ik Goa Mien Eigen Gang
 9. Waardeloze Smeerlap
 10. Bad Luck Swamp
 11. Kammeroad
 12. Bemoei Ow Met Ow Eigens
RECENSIE
Vinyl-versie met luxe klaphoes

ACTIE MET SET POSTCARDS
Degenen die het album tijdig bij ons reserveren krijgen een set postcards met daarop litho's van Bennie er helemaal gratis bij. OP=OP


• 180 GRAM AUDIOPHILE VINYL
• GATEFOLD SLEEVE
• 4 PAGINA TELLEND BOEKJE MET TEKSTEN EN TEKENINGEN
• SOLO ALBUM VAN DE FRONTMAN VAN DE ACHTERHOEKSE GROEP NORMAAL
• 12 GLOEDNIEUWE NUMMERS OPGENOMEN IN DE COMMODORE III STUDIO’S

1. Hummel is ‘t darp
2. Buurman Jan
3. I-j mot deur
4. Wi-j loat de beer weer los
5. Olde keerl
6. Ferme taal
7. Ik zeg niks
8. Ik goa mien eigen gang
9. Waardeloze smeerlap
10. Bad Luck Swamp
11. Kammeroad
12. Bemoei ow met ow eiges

Het leek er even op dat met het afscheid van Normaal en het niet doorgaan van Pensionado’s-optredens de muzikale carrière van Bernard Jolink, roepnaam Bennie er op zat. Bennie was ongezond, had zichzelf uitgewoond en had er geen fut meer voor. Klaar dus… totdat hij bij een specialist een nieuw middel toegediend kreeg en opknapte. Hijzelf noemt dit zelf ‘een wonderbaarlijke genezing’. De medische opknapbeurt deed in zoverre wonderen dat Bennie weer fut kreeg om dingen te ondernemen: schilderen, tekenen, schrijven en ook weer muziek maken. Post Normaal kan dan ook gezien worden als een combinatie van deze activiteiten. Vormgegeven vanuit de gedachte dat je tegenwoordig iets extra’s moet doen dan alleen muziek, is Post Normaal een combinatie van een boek en een cd. Het boek bevat tekeningen en bespiegelingen van Bennie nadat Normaal de pijp aan Maarten had gegeven. Bennie vertelt hoe hij terugkeert vanuit een uitzichtloze situatie naar hernieuwde levensvreugde. Overigens met een flinke dosis zwart-wit meningen en humor. Natuurlijk wat herinneringen aan verloren vrienden als Jan Manschot en narigheid met de managers. Overigens worden die twee bedankt in de colofon voor hun inspiratie voor teksten. Het boek is uitgevoerd in zwart-wit met af en toe wat rode accenten. Zeer smaakvol. De ontstaansgeschiedenis van de nummers op de bijbehorende cd wordt ook uit de doeken gedaan in het boek. De muziek zelf is prima en bevalt mij beter dan de laatste normaalplaat. Ook hier allerlei stijlen maar heeft, hoe vaag het ook klinkt, meer body. Met Alan Gascoine op gitaar en Roel Spanjers op toetsen heb je ook twee zeer sfeervolle muzikanten aan boord, die ook nog eens aangevuld worden met Timo Kelder, die zich in de laatste Normaal incarnatie ook bewezen heeft en een uitstekende blazerssectie. Dat zit dus wel snor. Tekstueel heeft de plaat ook echt wel wat inhoud dus dat is ook mooi meegenomen. Al met al een mooi product en het fijn om Jolink weer terug te zien!

Recensent : Hermen Dijkstra
Datum : 20-02-2019
verschenen in Platomania : 356
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
366
366 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO