Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
IN MY HEAD, LITZBERG, CD, 4171859751804

LITZBERG

IN MY HEAD

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: verwacht op 27-09
Herkomst: NL Item-nr: 4014340 EAN: 4171859751804
€ 14,99
RECENSIE
Op Concerto Records!Litzberg is het project rondom muzikant/songwriter Mathijs Peeters. Zijn debuutalbum IN_MY_HEAD bevat rafelige gitaarpopliedjes die fraai het evenwicht bewaren tussen de ambachtelijke melodie en het bevlogen experiment.
Na jarenlang ondersteunende kracht te zijn voor bands en artiesten als Sandusky, The Gasoline Brothers en Sarah MacDougall, heeft Mathijs Peeters als Litzberg zijn definitieve stem gevonden. En daarmee ook een nieuw soort rust en vrijheid. Litzberg is vernoemd naar een plek binnen het Limburgse bosgebied Leudal, in de omgeving waar hij is opgegroeid. De litsberg is een zanderige wand, afdalend naar een fraai beekdallandschap. Als kind gleed Peeters langs het dal naar beneden: speels, onbevreesd en los van twijfels. Dit is uiteindelijk de stuurpuls, de trigger, waarmee hij ook het liefst muziek maakt. IN_MY HEAD is geen plaat die het wiel opnieuw uitvindt. Litzberg draagt zijn invloeden liefdevol op de mouw. Maar Peeters‘ drijfveren en ambities zijn intussen wel anders dan het 15-jarige joch dat voor het eerst een gitaar aanraakt. Muziek is door de jaren meer geworden dan slechts een queeste naar applaus. Het is zijn verkozen manier om bepaalde dingen te verwerken en te doorgronden. En zo vormt Litzberg een onlosmakelijk verlengstuk van zijn eigen persoonlijkheid en levenservaringen. Het leeuwendeel van IN_MY_HEAD ontstond uit de losse pols, eigenlijk bijna vanzelf. Binnen de materie gaat Mathijs echter een diepe confrontatie aan met zichzelf, en in het bijzonder, met zijn drukke gedachtewisselingen.

Artikel 3VOOR12

Mathijs Peeters geeft een kijkje in zijn hoofd op eerste single van Litzberg


Vandaag is de eerste single van Litzberg verschenen, ‘In My Head’. De man achter die naam, Mathijs Peeters, ken je echter mogelijk al als gitarist van Sandusky en The Gasoline Brothers en voorman van Reiger. Je zou kunnen zeggen dat Litzberg een doorstart is van die laatste band. Er is een nieuwe naam, geïnspireerd door de Litsberg in het Leudal waar Peeters als jongetje veel avonturen beleefde. Ook het geluid is iets anders, deze eerste single heeft een The War on Drugs-achtige vibe met uitwaaierende gitaren en aan het einde van het refrein een stevige solo.

‘In My Head’ gaat erover dat dat er allerlei gedachten razendsnel door Peeters’ hoofd spoken. Samen met videomaker (en muzikant) Diets Dijkstra heeft hij dat vertaald naar de bijbehorende video. Daarin zweven verschillende kleine buis tv’s door de ruimte waarop Peeters hoofd te zien is dat allerlei grimassen trekt.


Recensent : Redactie
Datum : 7-12-2019
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
360
360 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO