Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

DARKSIDE

SPIRAL
Releasedatum: 23-07-2021
Herkomst: NL
Item-nr: 4248008
EAN: 0191401173711
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Gatefold sleeve
Printed inner sleevesWie had het gedacht; een nieuw album van Darkside. Wie zijn geld daarop had ingezet is nu stinkend rijk. Plots was daar een nieuwe single en, jawel, een nieuw album. Je zou bijna vergeten dat het vorige album bijna acht jaar oud is.
Toen het debuut uitkwam in 2013 wist niemand wie Darkside waren. Nicolas Jaar was toen nog kersvers talent, niet het begrip wat hij nu is. Dave Harrington was niet meer dan de gitarist in Jaar zijn live band. Toch kwam Psychic, net als Jaar zijn solo debuut Space Is Only Noise, binnen als een komeet. Beide albums worden nu gezien als twee van de beste electronische werken van het afgelopen decennium. Kunnen zij die hype waarmaken op hun nieuwe album Spiral?
Het antwoord is ja. Dit album is net zo groovy, net zo funky, en net zo warm en excentriek. Hoewel het nog steeds te boek staat als electronica, is het zoveel meer dan dat. Alle samples zijn organisch en elke track is versierd met prachtige gitaar arrangementen. Een stijlbreuk met het debuut is er niet, maar een vers likje verf is er zeker. Laten we onze handjes dichtknijpen dat ik over nog eens acht jaar exact hetzelfde kan schrijven.
Door Jesse Frelink op

Tracks

Disc 1
1. Narrow Road
2. The Limit
3. The Question Is To See It All
4. Lawmaker
5. I'm The Echo
6. Spiral
7. Liberty Bell
8. Inside Is Out There
9. Only Young
Disc 2
1. Spiral
2. Liberty Bell
3. Inside Is Out There
4. Only Young

nieuwsbrief