gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
zondag 27 september PlatoPlanet

Van 15.00 uur tot 22.30 uur het jaarlijkse PlatoPlanet festival in de Oosterpoort te Groningen. Veel muziek en natuurlijk ook weer de Pop Quiz op dit jaarlijkse event. Onder het motto Jong geleerd is oud gedaan wordt er speciaal voor de kids wat tofs georganiseerd.


Tickets kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij Concerto alle Plato vestigingen de Oosterpoort en bij de Coffee Company in Groningen. Maar koop je een CD, LP, DVD of een heerlijke kop koffie krijg je 2 tickets GRATIS!


FACEBOOK EVENTPROGRAMMA (o.v.):

ELEONOR COCO
Eleonor Coco mag dan wel klein van stuk zijn, ze heeft grote dromen. En die komen in hoog tempo uit: ze won eerder muziekwedstrijd Kunstbende en werd dit jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent met haar single Bring U Back. Ook speelde ze met deze single bij De Wereld Draait Door. Het bleef niet bij dat ene liedje, want tweede single 4U verscheen eind juni. Ze speelde onder andere op Zwarte Cross, in het Vondelpark Openluchttheater en in de grote zaal van Paradiso.

YORICK VAN NORDEN
Bitterzoet. Dat is de muziek van Yorick van Norden, de Haarlemmer die met The Hype als jongmens z’n weg vond naar het concertpodium en in het najaar op Excelsior Recordings debuteert. Yorick grossiert in aanstekelijke deunen zoals ze die in de jaren zestig en zeventig nog maakten; op het eerste gehoor vrolijk en zorgeloos, maar in Yorick’s geval zijn ze altijd gelaagd. En ze blijven nog moeiteloos hangen ook.

THE MAUREENS
Exact twee jaar geleden verscheen het titelloze debuut van The Maureens, nu is de Utrechtse band terug met Bang The Drum, opnieuw een kwaliteitspopplaat om u tegen te zeggen. Denk aan de samenzang van The Byrds, maar ook aan Nederlandse voorbeelden Daryll-Ann en Johan. The Maureens laten op dit album zoveel kwalitatieve indiepop horen, dat ze het verdienen om door een breed publiek omarmd te worden.

SOAK
SOAK is het alter ego van de pas 18 jaar oude Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson. SOAK dook vorig jaar op in de lijstjes met de grote beloften voor 2015 en maakt dit nu meer dan waar met haar prachtige debuut Before We Forget How To Dream. Het is een plaat die vol staat met intieme en vaak wat donker gekleurde folky popliedjes. Geïnspireerd door het werk van Joni Mitchell, maar vervolgens op indrukwekkende en eigenzinnige wijze het heden in getrokken.

BEWILDER
‘Bewilder’ ofwel ‘wildernis’ beschrijft de toestand waarin zanger Maurits Westerik zich bevond toen hij over een overload liedjes beschikte waarmee hij zich geen raad wist. Met vrienden werd een band geformeerd om met het materiaal aan de slag te gaan. Op Vlieland werd onder bezielende leiding van Hallo Venray producer Henk Jonkers in de studio gewerkt aan demo’s en uiteindelijk een album Dear Island. Recht voor zijn raap, puur, energiek en levenslustig. Meesterlijk geproduceerd debuutalbum.

VIKINGS IN TIBET
Vikings in Tibet is een jonge band uit Groningen die geïnspireerd is door artiesten als Sigur Rós en Radiohead. Er wordt gebruik gemaakt van sferische gitaren, harmonische zang en zelfgemaakte sounds. Na het uitbrengen van debuut-EP Petrichor in september 2013 heeft Vikings in Tibet een eerste reeks live-shows gespeeld. Met een in 2015 verwacht full-length album en mooie optredens in het vooruitzicht kunnen de Vikings niet wachten om hun muziek met een breder publiek te delen.

THE BRAHMS
Ontstaan op de Herman Brood Academie combineren The Brahms hun vrolijke, zomerse indiepop met melodische texturen en energieke uitbarstingen. Na het winnen van de Utrecht Popprijs in 2014 begon de band met het opnemen van hun eerste EP Meraki in samenwerking met Huub Reijnders in de Wisseloord studios. In het jaar voor de release speelden The Brahms al in de grootste zalen van Nederland.

HAEVN
Haevn is een samenwerking tussen producer en songwriter Marijn van der Meer en componist en producer Jorrit Kleijnen.. Hun unieke combinatie van cinematische melodieën samen met warme zang leidde tot het indringende nummer Where the heart is dat onder een automerk reclame werd gebruikt. Al snel werd een ander nummer van Haevn gebruikt onder een reclame van een concurrerend automerk.

CLOSE UP
Close Up is een indie-pop/rock band uit Utrecht. Verwacht pakkende melodieën en aanstekelijke nummers gemaakt door twee broers en twee buurjongens die elkaar leerden kennen op de basisschool en sindsdien samen muziek maken. De band bracht meerdere singles uit, won vele nationale wedstrijden en deed de band ervaring op bij grote festivals en nationale radiozenders.

ORANGE SKYLINE
Orange Skyline is een postpunk-revival band en werd door de Vera gedoopt als een van de meest veelbelovende nieuwe bandjes in Groningen. Invloeden als Oasis en The Who zijn duidelijk te herkennen. De catchy muziek wordt op een hogere niveau gepompt door een felle ritmesectie, een brutaal gitaargeluid en een vlijmscherpe leadvocal.

. 77 BOMBAY STREET
77 Bombay Street bestaat uit maar liefst vier broers. De heren komen uit een Zwitsers gezin van negen. Ze hebben zich vernoemd naar het adres van de twee jaar dat de familie in Australië woonde. Eenmaal terug besloten de broers bij elkaar in een huis te gaan wonen en een band te formeren. Ze klinken als de vroege Beatles gecombineerd met katerige Beach Boys, gooi er nog wat gezonde Zwitserse berglucht in en je hebt de folkrock die 77 Bombay Street kenmerkt

WOOT
Het winnen van de Grote Prijs van Nederland opent voor Woot de deuren naar gerenommeerde festivals als South By Southwest (SXSW, Austin Texas), Reeperbahn, Crossing Border Eurosonic, Bevrijdingsfestival Den Haag en het Life I Live Festival. Met twee EP’s op zak (#1 uit 2009 en Son Of A uit 2012) is een volledig album de logische volgende stap. Met Wieger Hoogendorp (Caro Emerald) wordt de weg ingezet naar het debuutalbum.

LEA ROSIER
Leah is een nieuwe vrouwelijke reggae artiest uit Nederland. In 2010 is zij begonnen met het schrijven en opnemen van haar eigen nummers en zij staat nu al regelmatig op het podium. Ze is opgegroeid in een muzikale familie in Amsterdam. Ze hield altijd al van reggae, maar sinds een tripje naar Jamaica is dit omgeslagen in een grote passie.

HET UNIVERSUMPJE
Het is niet gek dat je de naam van Bob Fosko (Raggende Manne) tegenkomt als gastzanger op dit album van Het Universumpje. Deze band tapt een beetje uit hetzelfde vaatje als Fosko’s oude band, zij het dat het er minder chaotisch aan toe gaat. Wat Het Universumpje wel doet is een lekkere zware door gitaren gedomineerde sound neerleggen die het hele album een fijne groove geeft.

Het festival wordt georganiseerd door Plato/Concerto in samenwerking met de Oosterpoort

SOAK

BEFORE WE FORGOT HOW TO DREAM

Genre: Pop & Rock
Label: ROUGH TRADE
Releasedatum: 01-06-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3384927
EAN: 0883870074322
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

SOAK

BEFORE WE FORGOT HOW TO DREAM

Genre: Pop & Rock
Label: ROUGH TRADE
Releasedatum: 01-06-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3384926
EAN: 0883870074315
Levertijd: 3 a 5 werkdagen
2 voor € 15,00

BEWILDER

DEAR ISLAND

Genre: Pop & Rock
Label: EXCELSIOR
Releasedatum: 28-08-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3430573
EAN: 8714374964340
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

UNIVERSUMPJE

DE GRENZEN VAN HET TOELAATBARE

Genre: Pop & Rock
Label: RTBE F-L HET UN
Releasedatum: 13-02-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3361200
EAN: 9177323913070
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

nieuwsbrief