Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
PLEASE PLEASE ME, BEATLES, ECD, 0094638241621

BEATLES

PLEASE PLEASE ME

Drager: ECD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 2447468 EAN: 0094638241621
€ 18,99
RECENSIE
Als je de uren wilt noemen waarop de popgeschiedenis in twee tijdsvakken uiteen valt, dan tussen 10:00 en 22:45 op 11 februari 1963. Want in dat halve etmaal nemen vier relatief onbekende jongens in de Abbey Road Studios in Londen tien (!) nummers op voor hun debuutalbum. Titel: Please Please Me, naar de gelijknamige single die het in Engeland even daarvoor tot nummer één-hit heeft geschopt.

De muziekhistorisch wetenswaardige plaat telt uiteindelijk veertien tracks - bestaande uit acht eigen composities en zes covers uit het live repertoire van de heren – en is een daverend succes; maar liefst dertig weken voert het album de Britse lijst aan, om uiteindelijk plaats te maken voor With The Beatles.

Please Please Me is een revolutie: rauw, energiek, onbeschaamd, maar melodieus. Buitengewone nummers? I Saw her Standing There, Love Me Do, zoals gezegd Please Please Me, de B-kant daarvan Ask Me Why, het brandende There's a Place en het door Lennon en McCartney maar matig bevonden Do You Want to Know a Secret (vocals by George Harrison). Maar de klapper wordt tot ’t laatst bewaard, Twist and Shout – dan hebben Lennons stembanden het na twaalf uur in de studio helemaal gehad.
Recensent : Redactie
Datum : 28-08-2009
verschenen in Platomania : 259
Waardering : 9.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO