Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS
2 voor € 15,00

FRESKU

FRESKU
Releasedatum: 23-04-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2600830
EAN: 0602527387413
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Door de track Brief Aan Kees als open sollicitatie op internet te zetten, wist de Eindhovense rapper Fresku ook daadwerkelijk de aandacht van Kees de Koning op zich te vestigen. Het Topnotch-opperhoofd onderkende zijn grote talent en tekende hem op zijn label.

Fresku (spreek uit: Friskoe) heeft uitgebreid de tijd genomen om zijn solodebuut op te nemen. Naar eigen zeggen zou het album pas uitkomen wanneer het een klassieker zou zijn. Nou, het is erg vroeg om zoiets nu al te beweren, maar met deze titelloze plaat zou hij wel eens een eind op weg kunnen zijn.

Fresku is een zeer goede schrijver en wisselt openhartige tracks (Mama, Ik Snap Je, Twijfel, Mijn Dochter) af met lossere komische nummers (Lamballen, Kutkop). Het gaat hem beide goed af, mede door zijn fantastische taalgevoel en overtuigende overdracht. De beats zijn vooral van Teemong, het multitalent dat tevens verantwoordelijk is voor vele grappige en opzienbarende clips en filmpjes met Fresku.(Zoek maar eens op!) Het is tijden geleden dat ik in dit genre zo'n sterke debuutplaat hoorde.

Tracks

Disc 1
1. Fresku
2. Nieuwe Dag
3. Nos Baranka
4. Doen
5. Ik Ben Hier
6. Mama, Ik Snap Je
7. Het Beloofde Land
8. Twijfel (Live Versie)
9. Kutkop (Sukkols)
10. Lamballen
11. Paranoia
12. Maken Van Muziek
13. We Hebben Je Nodig
14. Is Dit Alles
15. Alleen
16. Mijn Dochter

nieuwsbrief