gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

JAGER, MARIKE

HERE COMES THE NIGHT

Genre: Pop & Rock
Label: RTBE M-R MORNING COFFEE
Releasedatum: 06-05-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2748580
EAN: 9789073936522
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

SPECIAL EDITION: Verpakt in een fraaie blikken trommel met logo opdruk, een glow-in-the-dark verrassing, kand op zgn. 'gouden wikkel' en een exclusieve 100% Marike zuivere kussensloop met titel tekst.

Na haar tweede plaat Celia Trigger uit 2008 werd het weer eens tijd voor een nieuw album van een van Nederlands beste singer/songwriters. Here Comes The Night is dat nieuwe album en het is een behoorlijke koerswijziging. Het laat een totaal andere kant van Marike Jager horen. Ze grijpt duidelijk terug op invloeden van de jaren ’60 en ’70. Ook haar stem klinkt anders en de liedjes tonen een grote variatie in stijlen. Dat maakt de plaat van het begin tot het eind een uitermate boeiende luisterervaring. Marike Jager varieert veelvuldig met tempowisselingen, instrumentaties, geluiden, minder voor de hand liggende akkoorden en haar stem. Het begint al direct met de opener, het titelnummer. Ook de andere liedjes zijn fraaie voorbeelden van de ‘nieuwe’ Marike, zoals Listen To Your Baby. Hierop is een heerlijk orgeltje te horen, net als op Covered. Misschien wel het beste liedje van de plaat is Traveller: een nummer dat direct blijft hangen. Het begint met een Supertramp-achtig Fender Rhodes-geluid en het refrein is zeer aanstekelijk. Met Here Comes The Night heeft Marike Jager zonder twijfel een uitermate geslaagde koerswijziging ingezet. Het is haar beste en meest afwisselende plaat tot nu toe en een absolute aanrader!

nieuwsbrief