Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
DMT, KUBUS & RICO, CD, 0602527800967

KUBUS & RICO

DMT

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 2827863 EAN: 0602527800967
€ 8,50
RECENSIE
Het is al weer vijf jaar geleden dat er een punt werd gezet achter het bestaan van Opgezwolle. Al tijdens de jaren van deze roemruchte Zwolse hiphopgroep maakte de ene rapper Sticks twee soloplaten. De andere rapper Rico maakte deze stap niet, naar eigen zeggen omdat hij hier nog niet klaar voor was. Hij stak niet optimaal in zijn vel en wilde eerst klaar zijn met zichzelf. Anderhalf jaar terug besloot Ricardo McDougal de handen ineen te slaan met Kubus (Bart van der Werken). Van plannen voor een EP werd al snel afgeweken en uiteindelijk resulteerde deze samenwerking in een vol album; D.M.T.

D.M.T. staat voor De Muzikale Trip, maar slaat ook op de gelijknamige hallucinogene drug. Rico voelt zich herboren en overtreft zichzelf op dit knettergekke album dat alle kanten op schiet. Kubus blijkt de perfecte sparringpartner voor de “Phreak”. Ze schuwen het experiment niet, hebben een broertje dood aan vaste stramienen en vullen elkaar subliem aan.

De plaat laat zich het best in zijn geheel beluisteren als een grote wonderlijke reis en het kwartje zal wellicht niet gelijk in een keer vallen. Wanneer je er echter goed voor gaat zitten ontdek je iedere keer weer nieuwe rijmvormen, woordspelingen en bijzondere geluiden.

De bij vlagen bijna maniakaal opererende Rico laat verschillende kanten van zichzelf horen en wisselt serieuzere teksten af met de meest ridicule (appel in de lunchbox, Klim De Bloem) en gaat compleet zijn eigen gang. Muzikaal gaat het van hiphop naar breakbeat, dubstep, electro en downtempo. Laat dat maar aan Dr. Kuub over. Een paar hoogtepunten: De Freak De Flow is een energieke hiphouse-ode, Spookhuis en T.B.S. zijn paranoide en beklemmende stresstracks en er wordt samen met Sticks raples van de bovenste plank gegeven op Opties.

D.M.T. is een artistieke mijlpaal in de nederlandse hiphopgeschiedenis en een ware traktatie voor de avontuurlijk ingestelde muziekliefhebber.

artikel Kubus & Rico op

3VOOR12Tracklist van ‘DMT’:
1. Vrij
2. My level
3. Repelsteeltje
4. De Lift
5. Spookhuis
6. TBS
7. Piep Piep
8. De Freak De Flow
9. Zeepbubbel
10. Opties Ft. Sticks
11. Kraak
12. Flobber
13. DMT
14. Mag Ik
15. Antionette
16. Dubber
17. Scooby
18. Klim de bloem
19. Bahamas
20. Ouwe Broek
21. Zie Me
Recensent : Redactie
Datum : 31-08-2011
verschenen in Platomania : 280
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
364
364 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO