gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TV SERIES

BORGEN 1

Releasedatum: 04-11-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2855348
EAN: 5425019006068
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Politiek was nog nooit zo spannend als in de nieuwste, actuele en maatschappij kritische tiendelige Deense TV-serie

BORGEN (The Government)

Een onverwachte verkiezing tot de eerste vrouwelijke premier van Denemarken; carrière, machtswellust, concurrentie, politieke intriges, spindoctors en een hongerige pers

Het complete eerste seizoen (4 dvd-box / 10 uur) verkrijgbaar vanaf 4 november

Na de zeer succesvolle Deense TV-series The Killing 1 en 2 en Those who kill (vanaf 12 oktober op 5 dvd) is Borgen wederom een fenomenale serie. In tegenstelling tot eerder genoemde series is Borgen geen crime maar een dramaserie. Door de gelaagdheid en de opbouw van de vertellingen minstens zo spannend. In deze serie gaat het niet om het oplossen van moorden maar om carrière, machtswellust, concurrentie, politieke intriges, hongerige pers en bovenal over spindoctors en hun rol tussen pers en politiek.

Series als The Killing en Borgen breken momenteel internationaal door vanuit Scandinavie. Beide reeksen zijn inmiddels aangekocht door de BBC. In Nederland wordt The Killing volgend jaar uitgezonden via de Nederlandse publieke omroep. Van The Killing wordt niet alleen gewerkt aan een Amerikaanse remake maar er wordt inmiddels ook een Serie naar Boek-adaptatie geschreven.

Korte inhoud

We volgen politiek leider Birgitte Nyborg die onverwachts verkozen wordt tot eerste vrouwelijke premier van Denemarken, maar er al snel achter komt dat haar nieuw verworven rechten en plichten hun tol eisen van haar privéleven en haar dierbaren. Het blijkt balanceren tussen carrière, privéleven, machtswellust, concurrentie, politieke intriges en een hongerige pers.

Met o.a. Sidse Babett Knudsen, Mikael Birkkjaer en Birgitte Hjort Sørensen
Volgens de BBC dé nieuwe hit die je gezien moet hebben

Hoofdrolspeelster Sidse Babett Knudsen even charismatisch als Sarah Lund in The Killing
Door Redactie op 2011-10-27

nieuwsbrief