gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

The Strokes wilden graag de eerste nieuwe release van 2006 zijn. Dat is ze gelukt. In Nederland ligt de plaat zelfs al 30 december in de winkel. En er stond wat op het spel. De voorganger Room On Fire werd slecht ontvangen en de verkoopcijfers waren mede daardoor dramatisch. Dit keer moest het anders. First Impressions Of Earth klinkt grootser, er werd de tijd genomen voor de plaat en Julian Casablancas zingt rauwer dan ooit. Luister maar naar de single Juicebox. Ook duurt de plaat voor Strokes-begrippen erg lang. Gaat dit ten koste van de charme van weleer? Nee. Zo zijn de liedjes nog steeds van grote klasse. Openingstrack You Only Live Once, Razorblade en Vision of Division klinken als instant klassiekers. Het lijkt wel of de jongens de kritiek ter harte hebben genomen, de zang is niet meer zo zeurderig en het mocht allemaal wat professioneler. Hiermee kunnen ze de wat verslapte aandacht weer naar zich toe trekken. Moet ook wel, want de concurrentie ligt al op de loer, eind januari komt de debuutplaat van de Arctic Monkeys uit en voor die tijd moeten er een hoop zieltjes worden teruggewonnen.

Tenslotte nog complimenten voor de hoes en het artwork. Het ziet allemaal voortreffelijk uit. De derde Strokes verdient weer een prominent plaatsje in je platenkast.

Tracks

Disc 1
1. You Only Live Once
2. Juicebox
3. Heart In A Cage
4. Razorblade
5. On The Other Side
6. Vision Of Division
7. Ask Me Anything
8. Electricityscape
9. Killing Lies
10. Fear Of Sleep
11. 15 Minutes
12. Ize Of The World
13. Evening Sun
14. Red Light

nieuwsbrief