Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
ORLANDO FURIOSO, ENSEMBLE MATHEUS, DVD, 0822186021484

ENSEMBLE MATHEUS

ORLANDO FURIOSO

Drager: DVD (Aantal 1) Levertijd: Meer dan 3 weken
Herkomst: NL Item-nr: 2900072 EAN: 0822186021484
€ 34,99
RECENSIE
De laatste vijftien jaar is meer aandacht voor de opera’s van Vivaldi, niet in de laatste plaats door de complete Vivaldi-editie waar het Franse label Naïve aan werkt. Nu verschijnt ook een opera op dvd – meteen door het prestigieuze Grammophone Magazine uitgeroepen tot dvd van de maand juni. En terecht, want we horen niet alleen een geweldige cast met onwaarschijnlijke vocale prestaties van alt Marie-Nicole Lemieux in de titelrol, wereldster Jennifer Larmore en de schijnbaar onvermoeibare countertenor Philippe Jaroussky, maar ook een voortreffelijk spelend orkest onder Jean-Christophe Spinosi. En hoewel deze productie tot ons komt vanuit het Théàtre des Champs-Élysées, is er een duidelijke band met De Nederlandse Opera. Regisseur is namelijk Pierre Audi en dramaturg is Willem Bruls – het team dat in Amsterdam ook voor zovele fraaie voorstellingen tekende. Wij zijn vertrouwd met de abstraherende beeldtaal, de prachtige personenregie en het oog voor detail, maar ook het Franse publiek en pers kwamen superlatieven tekort. Inderdaad: dvd van de maand.

Vivaldi: Orlando Furioso, RV728

Marie-Nicole Lemieux (Orlando), Jennifer Larmore (Alcina), Verónica Cangemi (Angelica), Philippe Jaroussky (Ruggiero), Christian Senn (Astolfo), Kristina Hammarström (Bradamante) & Romina Basso (Medoro)

Ensemble Matheus & Choeur du Théâtre des Champs-Élysées, Jean-Christophe Spinosi (conductor) & Pierre Audi (director)
Recensent : Redactie
Datum : 17-05-2012
verschenen in Platomania : 288
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO