Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
MASKERADE, FRESKU, CD, 0602537001361

FRESKU

MASKERADE

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 2938542 EAN: 0602537001361
€ 8,50
RECENSIE
Het gelijknamige debuutalbum van Fresku (Roy Michael Reymound) werd twee jaar geleden bestempeld als een van de beste binnen de Nederlandstalige Hiphop. En ja, dan zijn de verwachtingen omtrent de opvolger Maskerade uiteraard hooggespannen.

Van een 'lastige tweede' valt echter, gelet het klinkende resultaat, niet te spreken. Man, man, man, wat heeft de Eindhovenaar zich geweldig uitgesloofd en hoorbaar uitgeleefd. Over veelal prima beats van Y'Skid, Teemong en Louis Bordeaux, verhaalt 'Frisse' over een rijk scala aan onderwerpen. Naar eigen zeggen wilde hij een autobiografisch verhaal vertellen waaruit een zeer veelzijdig mens naar voren komt; ''Het is gewoon ik” En of die ik nu labiel, zelfverzekerd, nonchalant, ironisch of serieus is, vanuit iedere invalshoek en gemoedstoestand ontstaan pure parels. 21 Tracks (!) lang laat Fresku horen uitgegroeid te zijn tot een fenomeen. Een superheld, als we de hoes van de plaat letterlijk nemen. Gastrollen (een hilarische Theo Maassen in Hedde Druksop, prima vocalen van Neenah en rolletjes van Winne en Ali B) zijn eigenlijk te verwaarlozen, want het is Fresku die de show steelt en je het gehele album in zijn greep houdt. Soms word je diep geraakt door emotioneel geladen tracks (Brief Aan Alisha) en de andere keer ga je weer stuk van het lachen (de hipsterparodie Uit De Hoogte). Maskerade is een eerlijk, schizofreen, gedurfd en bovenal majestueus album geworden van een van de grootste tekstschrijvers van een generatie.Van het album Maskerade verschijnt een prachtige LIMITED EDITION!! Om te bestellen klik HIER


De limited edition bevat het volgende:

- 18 grote prints van albums illustraties
- Een exclusief Fresku t-shirt
- Het album 'Maskerade

200 stuks in heel Nederland! OP=OP

De t-shirts zullen beschikbaar zijn in de maten small, medium, large en extra-large

Recensent : Redactie
Datum : 27-04-2012
verschenen in Platomania : 287
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
364
364 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO