gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

FRESKU

MASKERADE

Genre: Hiphop & Soul
Label: TOP NOTCH
Releasedatum: 11-05-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2938542
EAN: 0602537001361
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Het gelijknamige debuutalbum van Fresku (Roy Michael Reymound) werd twee jaar geleden bestempeld als een van de beste binnen de Nederlandstalige Hiphop. En ja, dan zijn de verwachtingen omtrent de opvolger Maskerade uiteraard hooggespannen.

Van een 'lastige tweede' valt echter, gelet het klinkende resultaat, niet te spreken. Man, man, man, wat heeft de Eindhovenaar zich geweldig uitgesloofd en hoorbaar uitgeleefd. Over veelal prima beats van Y'Skid, Teemong en Louis Bordeaux, verhaalt 'Frisse' over een rijk scala aan onderwerpen. Naar eigen zeggen wilde hij een autobiografisch verhaal vertellen waaruit een zeer veelzijdig mens naar voren komt; ''Het is gewoon ik” En of die ik nu labiel, zelfverzekerd, nonchalant, ironisch of serieus is, vanuit iedere invalshoek en gemoedstoestand ontstaan pure parels. 21 Tracks (!) lang laat Fresku horen uitgegroeid te zijn tot een fenomeen. Een superheld, als we de hoes van de plaat letterlijk nemen. Gastrollen (een hilarische Theo Maassen in Hedde Druksop, prima vocalen van Neenah en rolletjes van Winne en Ali B) zijn eigenlijk te verwaarlozen, want het is Fresku die de show steelt en je het gehele album in zijn greep houdt. Soms word je diep geraakt door emotioneel geladen tracks (Brief Aan Alisha) en de andere keer ga je weer stuk van het lachen (de hipsterparodie Uit De Hoogte). Maskerade is een eerlijk, schizofreen, gedurfd en bovenal majestueus album geworden van een van de grootste tekstschrijvers van een generatie.



Van het album Maskerade verschijnt een prachtige LIMITED EDITION!! Om te bestellen klik HIER


De limited edition bevat het volgende:

- 18 grote prints van albums illustraties
- Een exclusief Fresku t-shirt
- Het album 'Maskerade

200 stuks in heel Nederland! OP=OP

De t-shirts zullen beschikbaar zijn in de maten small, medium, large en extra-large

Tracks

Disc 1
1. Maskerade
2. Lintworm
3. Sitcom
4. Cirkels
5. Status
6. Alisha
7. Brief Naar Alisha
8. Ondertussen In De Fresku Cave
9. Hedde Druk Sop
10. Bijna Daar
11. Liefdesliedje
12. Blind
13. Op De Hoogte
14. Tijd Voor Creativiteit
15. Littekens
16. Echte Tories
17. Keuzes
18. Mc Spit Hard
19. Kwantu Mas
20. Linsey
21. Sukkels

nieuwsbrief