gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

FLYING LOTUS

UNTIL THE QUIET COMES

Genre: Dance
Label: WARP
Releasedatum: 28-09-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2992038
EAN: 0801061023027
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Het 3e album van Flying Lotus is een van de meest toegankelijke tot nu toe. Nog steeds weet Steven Ellison zijn hiphop georiënteerde beats op de luisteraar af te vuren maar tegelijkertijd zijn alle nummers wel meer gepolijst. Niet dat het daardoor saai is geworden, integendeel. Het zal eerder de ontwikkeling van Flying Lotus zijn. Daar waar Cosmogramma nog de grenzen werden afgetast is het album Until The Quiet Comes eerder een album waarin Flying Lotus zijn eigen stijl meer heeft uitgewerkt. Het album straalt wel meer duisternis en rust uit. Hier en daar, zoals op bij de nummers Hunger, Electric Candyman en Phantasm, lijkt het wel meer jazzy ambient met hiphopbeats.

Toch is het, mede door gebruik van gastvocalisten als Erykah Badu en Thom Yorke en de strakke breakbeat en hiphopbeats en de diepe bassen,, zeker geen zoetsappig geheel geworden. Integendeel, dit is een album dat je keer op keer weet te verrassen. Flying Lotus is en blijft de koning van dit genre.

Tracks

Disc 1
1. All In
2. Getting There
3. Until The Colours Come
4. Heave (N)
5. Tiny Tortures
6. All The Secrets
7. Sultan's Request
8. Putty Boy Strut
9. See Thru To U
10. Until The Quiet Comes
11. Dmt Song
12. The Nightcaller
13. Only If You Wanna
14. Electric Candyman
15. Hunger
16. Phantasm
17. Me Yesterday / Corded
18. Dream To Me

nieuwsbrief