Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
THE LUMINEERS, LUMINEERS, THE, LP, 0602537168644

LUMINEERS, THE

THE LUMINEERS

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3011484 EAN: 0602537168644
€ 14,99
RECENSIE
Wesley Schultz zei vroeger altijd: ‘als je maar veel oefent, dan komt succes vanzelf’. Als 9-jarig jochie riep hij dat zelfs al, wanneer hij weer eens aan het schilderen was. Anno 2012 is de Amerikaan bijna 30, maar heeft hij nog steeds dezelfde drijfveer. Zijn schilderskwast is inmiddels echter ingeruild voor een gitaar en een sublieme songwriterspen. En met hulp van Jeremiah Fraites en Neyla Pekarek dreigt dat succes nu ineens toch wel heel groot te worden. Amerika is om, nu de rest van de wereld nog.

Het debuut van deze folkformatie The Lumineers beschikt over de openheid van Mumford & Sons of awkward i-liedjes en blijkt qua vocalen vaak overeenkomsten te hebben met Paolo Nutini.

Nog even iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de band? Wesley en Jeremiah gingen in 2002 samen muziek maken om troost te vinden. Beiden werden geconfronteerd met een onverwachts sterfgeval. De beste vriend van Wesley, tevens de broer van Jeremia. Joshua Fraites, namelijk stierf op 19-jarige leeftijd aan een overdosis. Naar de mooie persoonlijke teksten luisterend, heeft deze verschrikkelijke gebeurtenis hen gevormd en wellicht zelfs rechtstreeks naar het terechte succes gezonden...
Recensent : Redactie
Datum : 30-08-2012
verschenen in Platomania : 290
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
364
364 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO