gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Het Red Rocks amfitheater in Morrison Colorado. Tja, live-registraties op zo’n plek, kunnen bijna niet misgaan. Ook de band Mumford & Sons blijkt er een perfecte liveshow neer te zetten. Of eigenlijk twee, want de nummers zijn opgenomen tijdens de twee avonden (28 en 29 augustus 2012) dat ze daar speelden. Het concert is gelardeerd met een documentaire-achtige beelden die tijdens deze Amerikaanse Gentlemen of the Road Tour opgenomen zijn. Flarden interviews, backstage gebeurtenissen en toffe toeristische filmbeelden komen langs.

Je zou verwachten dat deze concertfilm wel erg snel komt na het verschijnen van Babel en de tourfilm Big Easy Express. Toch voelt deze dvd weer helemaal anders. Eén overeenkomst: ook nu is het wederom zeer smaakvol. Wat opvalt: ze spelen veel meer elektrische songs waardoor de dynamiek (met het grandioze Dust Bowl Dance als beste voorbeeld) van deze band nog meer vergroot.

Grappig gegeven: de band speelt afwisselend nummers van het debuut Sigh No More en van de in september uitgekomen opvolger Babel. Allen even strak, allen met net zo veel bezieling gespeeld. Herkenbare songs die stuk voor stuk hits zouden kunnen zijn (terwijl Babel nog niet eens uit was). Helemaal wanneer je de uitzinnige reacties van het publiek ziet. Bij werkelijk elk nummer staat het openluchttheater volledig op z’n kop. Kijk deze dvd en je snapt volledig waarom ook Amerika voor deze band is gevallen.

Tracks

Disc 1
1. The Road To Red Rocks

nieuwsbrief