gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Een nieuwe loot aan de HBO stam. Winnaar van twee Golden Globes. De show is het geesteskind van de 26 jarige Lena Dunham. Naast de het spelen van de hoofdrol, schrijft en co-produceertt zij de show. Ook doet ze van een aantal afleveringen de regie. Girls is een serie over een groep vriendinnen van midden twintig in New York. Net afgestudeerd proberen zij het te maken in het creatieve vlak. Meer Brooklyn en minder Manhattan dan Sex And The City. En dan met de flair van een vrouwelijke tegenhanger van Entourage.



In deze serie van schrijfster/regisseuse/actrice Lena Dunham en de ervaren comedy-makers Judd Apatow en Jenni Konner volgen we in afleveringen van een half uur een groep pas afgestudeerde vrouwen uit New York. Zo is er Hannah (Dunham), die twee jaar geleden haar alfa-opleiding voltooide en nu denkt dat ze het talent heeft om een succesvol schrijfster te worden. Memoires heeft ze echter niet, want die moet ze nog beleven. Wanneer haar ouders onverwacht haar toelage stopzetten, verandert haar leven in een onafgebroken reeks vernederingen. Wat het allemaal nog gecompliceerder maakt, is Hannah’s onbeantwoorde passie voor de excentrieke acteur/houtbewerker Adam. Soms heeft ze seks met hem, als hij tenminste zin heeft om te reageren op haar sms’jes. Nu ze steeds meer moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, is Hannah erg afhankelijk van haar beste vriendin en flatgenoot Marnie. Zij heeft een echte baan in een kunstgalerij en een nog echtere vriend, hoewel ze niet zeker weet of ze daar wel zo blij mee is. Ondertussen duikt hun bloedmooie Engelse vriendin Jessa op, die intrekt bij haar naïeve nichtje Shoshanna. Jenna heeft talloze landen bezocht en evenveel vriendjes versleten. In de tien afleveringen van seizoen 1 proberen de vier meiden te ontdekken wat ze nu eigenlijk willen – van het leven, van mannen, van zichzelf en van elkaar. De antwoorden liggen niet altijd voor de hand, maar hun zoektocht is uiterst herkenbaar en onvoorstelbaar grappig.
Door Redactie op 2013-01-16

nieuwsbrief