gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Het eerste album van Mount Kimbie, Crooks Of Lovers, was een fraai verstild kunststukje. Te midden van al het dubstepgeweld in 2009 wisten Dominic Maker en Kai Campos een andere, eigenwijze draai te geven aan UK-Bassmusic. Wel de sonische mogelijkheden van de op bas leunende Londense stijl, maar niet het lompe.

Na twee jaar touren hebben de Engelsen hun slaapkamergeluid ingeruild voor dat van een professionele studio en dat maakt dit album wat donkerder, maar ook rijker dan het debuut. Cold Spring Fault Less Youth bevat meer liedjes en (dus) ook meer vocalen. Deze komen op het conto van de twee zelf (meer dan verdienstelijk), maar ook King Krule is op twee tracks prominent aanwezig. De Mount Kimbie sound bestaat nog steeds, zij het verder uitgewerkt, met meer 'live-gevoel'. Een mooie, redelijk verrassende plaat die zowel dance- als indieliefhebbers aan zal spreken.

Tracks

Disc 1
1. Home Recording
2. You Took Your Time
3. Break Well
4. Blood And Form
5. Made To Stray
6. So Many Times, So Many Ways
7. Lie Near
8. Meter, Pale, Tone
9. Slow
10. Sullen Ground
11. Fall Out

nieuwsbrief