Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
GENTLE SPIRIT, WILSON, JONATHAN, CD, 0602527756684

WILSON, JONATHAN

GENTLE SPIRIT

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3141986 EAN: 0602527756684
€ 8,50
RECENSIE
Ooit probeerde hij het al eens eerder met een soloalbum. Die schijf (Frankie Ray) werd echter nooit officieel uitgebracht. Sindsdien is de 36-jarige Jonathan Wilson veelal als producer actief geweest. Vorig jaar nog werkte hij samen met Bonnie Prince Billy, co-produceerde hij het nieuwe soloalbum van J. Tilman (drummer Fleet Foxes) en was hij één van de drijvende krachten achter de (helaas nooit verschenen) Roy Harper-tribute What You Need Is What You Have, The Songs of Roy Harper. En als hij niet produceerde dan was hij wel sessiemuzikant. Robbie Robertson, Erykah Badu, maar ook Jackson Browne en Elvis Costello maakten bijvoorbeeld gebruik van zijn diensten.

Gentle Spirit mag dus het officiële debuut heten. En wat voor één. De breekbare broze, bijna fluisterende stem, zal de komende tijd gehoorgangen van menigeen gaan kietelen. Floydiaanse gitaarpartijen lijken zinderende, enigszins willekeurige jams, maar zijn steevast zeer kundig uitgedacht. Pianopartijen sprankelen, spartelen en dartelen. Dus hou je van psychedelische folk? Van uitgesponnen nummers die draaien om één dromerige riff (Valley Of The Silver Moon duurt bijvoorbeeld meer dan 10 minuten)? Hou je van lome, laid back-songs die steevast opbouwen naar epische hoogtepunten? Dan ga je dit wapenfeit van meer dan 78 minuten prachtmuziek zeker waarderen. Gentle Spirit is met recht zeer bijzonder.
Recensent : Redactie
Datum : 7-08-2011
verschenen in Platomania : 279
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
366
366 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO