gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Ooit probeerde hij het al eens eerder met een soloalbum. Die schijf (Frankie Ray) werd echter nooit officieel uitgebracht. Sindsdien is de 36-jarige Jonathan Wilson veelal als producer actief geweest. Vorig jaar nog werkte hij samen met Bonnie Prince Billy, co-produceerde hij het nieuwe soloalbum van J. Tilman (drummer Fleet Foxes) en was hij één van de drijvende krachten achter de (helaas nooit verschenen) Roy Harper-tribute What You Need Is What You Have, The Songs of Roy Harper. En als hij niet produceerde dan was hij wel sessiemuzikant. Robbie Robertson, Erykah Badu, maar ook Jackson Browne en Elvis Costello maakten bijvoorbeeld gebruik van zijn diensten.

Gentle Spirit mag dus het officiële debuut heten. En wat voor één. De breekbare broze, bijna fluisterende stem, zal de komende tijd gehoorgangen van menigeen gaan kietelen. Floydiaanse gitaarpartijen lijken zinderende, enigszins willekeurige jams, maar zijn steevast zeer kundig uitgedacht. Pianopartijen sprankelen, spartelen en dartelen. Dus hou je van psychedelische folk? Van uitgesponnen nummers die draaien om één dromerige riff (Valley Of The Silver Moon duurt bijvoorbeeld meer dan 10 minuten)? Hou je van lome, laid back-songs die steevast opbouwen naar epische hoogtepunten? Dan ga je dit wapenfeit van meer dan 78 minuten prachtmuziek zeker waarderen. Gentle Spirit is met recht zeer bijzonder.

Tracks

Disc 1
1. Gentle Spirit
2. Can We Really Party Today?
3. Desert Raven
4. Canyon In The Rain
5. Natural Rhapsody
6. Ballad Of The Pines
7. The Way I Feel
8. Don't Give Your Heart To A Rambler
9. Woe Is Me
10. Waters Down
11. Rolling Universe
12. Magic Everywhere
13. Valley Of The Silver Moon

nieuwsbrief