gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TELEMANN, G.P.

OUVERTURES A 8

Genre: Klassiek
Label: ARCANA
Releasedatum: 02-09-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3150042
EAN: 3760195733714
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie

De Ouverture-suite voor vierdelig strijkensemble met afwisselende begeleiding van hobo’s, fluiten en andere blaasinstrumenten vertegenwoordigde voor de Duitse componisten alles wat nieuw en modieus was in de rijke instrumentale muziek van rond 1700.

Telemanns gevarieerde benadering betreffende het verdelen van het thematische materiaal onder de zeven instrumenten is bij deze drie ouvertures goed te horen.

Zoals gebruikelijk in ouvertures van Telemann ook weer die snelle afwisselingen in de passages met hier en daar een tikkeltje humor en dan ook wel weer de wat ernstige noot.

Opgenomen in de heldere akoestiek van het Teatro Bibiena in Mantua toont het veelzijdige ensemble Zefiro hun unieke kwaliteit en zijn weer uitstekend op dreef met deze drie meesterwerken die zo kenmerkend zijn voor die zo kleurrijke klankwereld van Telemanns Ouvertures.


Telemann: Ouvertures à 8 for 3 oboes, bassoon, strings and continuo

Overture in D major TWV55:D15
Overture (Suite) TWV 55:d3 in D minor for 3 oboes, bassoon, strings & b.c.
Ouverture TWV 55:B10 in B-flat Major
Zefiro Baroque Orchestra, Alfredo Bernardini

Recorded in the bright acoustics of the Teatro Bibiena in Mantua (“the most beautiful theatre in the world”, according to Leopold Mozart), Zefiro's second release on the Arcana label is devoted to the colourful world of Telemann's Overtures (i.e. Suites).

The three masterworks presented here highlight the unique quality of this versatile ensemble – formed by the oboists Alfredo Bernardini and Paolo Grazzi, and the bassoonist Alberto Grazzi – specialising in eighteenth-century works that give particular prominence to wind instruments.

nieuwsbrief