Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
LIGHTNING BOLT, PEARL JAM, LP, 0602537493692

PEARL JAM

LIGHTNING BOLT

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3153991 EAN: 0602537493692
€ 24,99
  1. Getaway
  2. Mind Your Manners
  3. My Father's Son
  4. Sirens
  5. Lightning Bolt
  6. Infallible
RECENSIE
Er zijn weinig bands die net zo lang bestaansrecht blijven houden als Pearl Jam. Na 23 jaar is de rockband uit Seattle misschien niet meer zo hip als in de tijd van het album Ten, maar toch zeker nog relevant. Pearl Jam is sinds een paar jaar zelfs weer ongekend populair, mede door de aandacht voor de deluxe editie van Ten en het succes van frontman Eddie Vedders soundtrack voor Into The Wild. Lightning Bolt is het tiende studioalbum van de band en komt net als voorganger Backspacer uit op eigen platenlabel Monkeywrench Records. Uiteraard is er samengewerkt met vaste producer Brendan O’Brien. Het resultaat is ruim drie kwartier muziek, waarvan de eerste helft grotendeels als een sneltrein voorbij dendert en de tweede helft een stuk ingetogener en tekstgerichter is. Van echte vernieuwing is weinig sprake, maar dat stoort nergens. Opener Getaway en titelnummer Lightning Bolt hadden qua stijl prima op Backspacer kunnen staan. Eerste single Mind Your Manners grijpt verder terug en doet denken aan Spin The Black Circle van Vitalogy. Sleeping By Myself kennen we al van Vedders solo-album Ukulele Songs, maar is nu voorzien van extra arrangementen. Ook tekstueel krijgen we van Eddie Vedder wat hem zo’n briljante songwriter maakt: teksten over het observeren van gevoelens en de buitenwereld en daar met vallen en opstaan je eigen plek in vinden, of het nou op het gebied van de liefde (Sleeping By Myself), familie (My Father’s Son) of jezelf (Pendulum) is. Met Lightning Bolt bewijst Pearl Jam wederom zijn eigen tijdloosheid.

Tracklisting:
1. Getaway

2. Mind Your Manners 3. My Father's Son 4. Sirens 5. Lightning Bolt 6. Infallible 7. Pendulum 8. Swallowed Whole 9. Let the Records Play 10. Sleeping By Myself 11. Yellow Moon 12. Future Days

Recensent : Redactie
Datum : 9-12-2013
verschenen in Platomania : 301
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
366
366 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO