Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
ON AIR - LIVE AT THE BBC VOLUME 2, BEATLES, CD, 0602537491698

BEATLES

ON AIR - LIVE AT THE BBC VOLUME 2

Drager: CD (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3155096 EAN: 0602537491698
€ 24,99
RECENSIE
Toen in 1994 het eerste deel van Live At The BBC verscheen was dat wereldnieuws. Voor het eerst in jaren kwam er ‘nieuw’ materiaal uit van The Beatles. Het album was meteen goed voor maar liefst 8 miljoen verkochte exemplaren en kort daarna werd het Anthology programma opgezet. Voor deel een was gebruik gemaakt van de banden die de BBC nog had liggen, maar helaas was het ook bij die omroep gebruikelijk om uit zuinigheid banden te hergebruiken, met als gevolg dat een schat aan materiaal voor altijd verloren leek. Er werd dan ook een beroep gedaan op de fans om zoveel mogelijk materiaal te achterhalen en hieruit is nu deel twee voor een groot deel samengesteld. Het Abbey Road team heeft de gevonden banden zo weten te bewerken dat zelfs banden met een matige geluidskwaliteit prima klinken. Op deel twee horen we een band op het hoogtepunt van haar kunnen. In 1963 nam de band maar liefst 39 radioshows op in het toch al extreem drukke programma van de band. 37 tracks werden niet eerder uitgebracht en dat maakt deel twee voor iedere Beatles-adept een must. Tien van deze songs werden zelfs nooit officieel door de band opgenomen in de EMI studio’s! Ook op dit deel wordt de muziek af en toe afgewisseld met interviews met de band en is de typische humor volop aanwezig.

Het al jaren niet meer te verkrijgen Volume One wordt gelukkig ook opnieuw uitgebracht in een nieuwe verpakking en met verbeterde geluidskwaliteit.

Disc 1

Recensent : Redactie
Datum : 14-09-2013
verschenen in Platomania : 302
Waardering : 9.9
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO