Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

In deze opzienbarende tiendelige documentaireserie focust oscarwinnaar Oliver Stone op episodes uit de Amerikaanse geschiedenis die minder aandacht kregen, maar wel degelijk van grote historische betekenis zijn geweest. Samen met historicus Peter Kuznick kamde Stone de nationale archieven uit van de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie, Groot-Brittannië, Duitsland en Japan, op zoek naar onthullende documenten, beelden en andere informatie. Tijdens hun onderzoek stuitten de makers ook op verrassende informatie over de regeringsperiodes van de presidenten Eisenhower en Kennedy en over de verschillende oorlogen waarin Amerika sinds 1945 verwikkeld raakte − inclusief de oorlog tegen het terrorisme.

De serie deed de gemoederen in Amerika hoog oplopen. Deze documentaire biedt tegenwicht aan de Amerikaanse historici die doorgaans een positieve draai geven aan de zwarte bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenis.

10 afleveringen op 3 dvd's. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Oliver Stone's alternative history is an easy target for rightwing critics but is solid, thought-provoking and full of terrific archive material – The Guardian
Door Redactie op 2013-12-19

nieuwsbrief