Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
UNTOLD HISTORY OF THE USA, DOCUMENTARY, DVD, 8717344752374

DOCUMENTARY

UNTOLD HISTORY OF THE USA

Drager: DVD (Aantal 3) Levertijd: Meer dan 3 weken
Herkomst: NL Item-nr: 3165936 EAN: 8717344752374
€ 22,99
RECENSIE
In deze opzienbarende tiendelige documentaireserie focust oscarwinnaar Oliver Stone op episodes uit de Amerikaanse geschiedenis die minder aandacht kregen, maar wel degelijk van grote historische betekenis zijn geweest. Samen met historicus Peter Kuznick kamde Stone de nationale archieven uit van de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie, Groot-Brittannië, Duitsland en Japan, op zoek naar onthullende documenten, beelden en andere informatie. Tijdens hun onderzoek stuitten de makers ook op verrassende informatie over de regeringsperiodes van de presidenten Eisenhower en Kennedy en over de verschillende oorlogen waarin Amerika sinds 1945 verwikkeld raakte − inclusief de oorlog tegen het terrorisme.

De serie deed de gemoederen in Amerika hoog oplopen. Deze documentaire biedt tegenwicht aan de Amerikaanse historici die doorgaans een positieve draai geven aan de zwarte bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenis.

10 afleveringen op 3 dvd's. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Oliver Stone's alternative history is an easy target for rightwing critics but is solid, thought-provoking and full of terrific archive material – The Guardian
Recensent : Redactie
Datum : 19-12-2013
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
361
361 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO