Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
CANTO OSTINATO, CELLO8CTET AMSTERDAM, CD, 8717953133403

CELLO8CTET AMSTERDAM

CANTO OSTINATO

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3191640 EAN: 8717953133403
€ 19,99
RECENSIE


De cellisten van het unieke kamermuziekensemble Cello8octet Amsterdam – die regelmatig opdrachten aan eigentijdse componisten geeft gespeeld – vragen in 2011 aan Simeon ten Holt of zij Canto Ostinato mogen bewerken. Tot hun verrassing geeft Simoen ten Holt zijn toestemming, die normaal toestemming geeft voor bewerkingen voor de piano. In de zomer van 2012 speelt Cello8octet Amsterdam deze bewerking in de tuin van de zieke componist. Simeon ten Holt is erg onder de indruk van deze bewerking. Hij dringt erop aan om deze bewerking op te nemen. Hierin slagen de acht cellisten uitstekend met deze mooie gelaagde en vloeiende Canto Ostina. Het beroemde werk van de in november 2012 overleden Simeon ten Holt geeft weer andere aspecten en impressies.


Canto Ostinato

Cello8octet Amsterdam

Een jaar na het overlijden van de geestelijk vader van het bekende Canto Ostinato, Simeon ten Holt, brengt het jubilerende Cello8ctet Amsterdam de nieuwste versie van dit mysterieuze werk uit op CD. In 2012 zocht één van de cellisten Simeon ten Holt op in zijn woonplaats in Bergen om hem om toestemming te vragen een bewerking te laten maken voor het octet. De componist was direct enthousiast en gaf zijn fiat. Marijn van Prooijen schreef het arrangement dat in de zomer van 2012 in de Bollenschuur Bergen in première ging.

De componist vroeg met klem aan het octet om dit arrangement op cd uit te brengen. De cellisten hebben geluisterd en deze cd opgenomen. Een unieke cd van een zeer bijzonder werk.

Recensent : Redactie
Datum : 29-11-2013
verschenen in Platomania : 304
Waardering : 8.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO