Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
PHEROMONES, PHEROMONES, LP,

PHEROMONES

PHEROMONES

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3285080 EAN:
€ 14,99
RECENSIE
Wereldgitarist Marijn Slager laat z’n instrument al jaren lang met veel gemak de allermooiste riffs en solo’s uitspuwen. Deed hij dat samen met zijn broer Michiel (bas) steevast in het Zeeuwse powerrocktrio Nuff Said, sinds kort is het duo samen met Matthijs Hoitsma (gitaar) en Tanco Baart (drums) een andere rockband gestart: The Pheromones.

Deze te gekke band kende een vliegende start. Hun eerste single Stronger werd gebruikt voor een promo van de Amerikaanse serie Californication. En daarna waren twee andere nummers ook al te horen in de Nederlandse speelfilm Supernova. Natuurlijk moest er dus een debuutalbum komen.

En wat voor een debuut is dat geworden, zeg! Wow! Een album waarbij de uptempo rockers op eenzelfde ‘Nuff Saidmanier’ zijn aangepakt. Zo worden de zanglijnen ook bij The Pheromones vaak gedubbeld met praktisch dezelfde gitaarlijnen, zo bevatten alle (!) nummers ook nu weer een dikke kop, een killerrefrein en een vette staart. Maar daarbij zitten de nummers ook bij The Pheromones na een paar keer voorgoed in je kop. Wat The Pheromones dan wel anders doen dan Nuff Said? Ze hebben extra aandacht aan de zanglijnen besteed (Baart zingt een verdienstelijke tweede stem) en de extra gitaarpartijen van Hoitsma zorgen voor nog meer diepgang in de twaalf dampende, stomende songs waarbij stil zitten niet mogelijk is.

The Pheromones
Marijn Slager // zang, gitaar
Matthijs Hoitsma // gitaar
Michiel Slager // bass
Tanco Baart // drums

Recensent : Redactie
Datum : 7-08-2014
verschenen in Platomania : 309
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
362
362 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO