Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

Wereldgitarist Marijn Slager laat z’n instrument al jaren lang met veel gemak de allermooiste riffs en solo’s uitspuwen. Deed hij dat samen met zijn broer Michiel (bas) steevast in het Zeeuwse powerrocktrio Nuff Said, sinds kort is het duo samen met Matthijs Hoitsma (gitaar) en Tanco Baart (drums) een andere rockband gestart: The Pheromones.

Deze te gekke band kende een vliegende start. Hun eerste single Stronger werd gebruikt voor een promo van de Amerikaanse serie Californication. En daarna waren twee andere nummers ook al te horen in de Nederlandse speelfilm Supernova. Natuurlijk moest er dus een debuutalbum komen.

En wat voor een debuut is dat geworden, zeg! Wow! Een album waarbij de uptempo rockers op eenzelfde ‘Nuff Saidmanier’ zijn aangepakt. Zo worden de zanglijnen ook bij The Pheromones vaak gedubbeld met praktisch dezelfde gitaarlijnen, zo bevatten alle (!) nummers ook nu weer een dikke kop, een killerrefrein en een vette staart. Maar daarbij zitten de nummers ook bij The Pheromones na een paar keer voorgoed in je kop. Wat The Pheromones dan wel anders doen dan Nuff Said? Ze hebben extra aandacht aan de zanglijnen besteed (Baart zingt een verdienstelijke tweede stem) en de extra gitaarpartijen van Hoitsma zorgen voor nog meer diepgang in de twaalf dampende, stomende songs waarbij stil zitten niet mogelijk is.

The Pheromones
Marijn Slager // zang, gitaar
Matthijs Hoitsma // gitaar
Michiel Slager // bass
Tanco Baart // drums

nieuwsbrief