Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
THE WHOLE SHEBANG, DRIVE BY WIRE, CD, 5425001461967

DRIVE BY WIRE

THE WHOLE SHEBANG

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 3342313 EAN: 5425001461967
RECENSIE
‘De totstandkoming van dit album ging niet zonder slag of stoot. Dit is letterlijk alles of niets’. Lees dat in een bandbio en je schrikt er toch een beetje van. Maar wanneer je daadwerkelijk gaat luisteren naar The Whole Shebang van de Overijsselse band Drive By Wire, dan blijken de elf nummers stuk voor stuk een alles of niets-bevlogenheid te hebben. Nog immer domineert de dampende stonerrock: gruizige fuzzgitaarpartijen confronteren, donkere baspartijen dreigen en het breed uitgesmeerde drumgeluid dendert als een strak aangestuurd leger de speakers uit. Frontaal in de mix hoor je de stem van boegbeeld Simone Holsbeek, die nog immer aangeeft dat ze als enige Nederlandse zangeres aanspraak mag maken op het predicaat ‘PJ Harvey van de lage landen’.

Als hecht viercomponenten Pattexcollectief kiest Drive By Wire bij dit derde album de rauwe, ongepolijste muzikale middenweg tussen Black Sabbath-hardrock en Kyuss-stonersongs. Voeg daarbij een te gekke zompige Power Epoxy Supermix die productioneel refereert aan de Josh Homme-aanpak en het album blijkt een superhard samengelijmd eindresultaat te zijn. Anders gezegd? The Whole Shebang is nergens niets en overal alles.
Recensent : Redactie
Datum : 1-06-2015
verschenen in Platomania : 314
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
360
360 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO