Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
PONZO -LP+CD-, SCHRA, JANNE, LP, 8717931326759

SCHRA, JANNE

PONZO -LP+CD-

Drager: LP (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3348866 EAN: 8717931326759
€ 14,99
 1. Ship
 2. Everything I Do Ooh Ooh
 3. Filthy Rich
 4. Good Now
 5. Carry On
 6. The Show
 7. You Are Still New
 8. Scare Me
 9. City
 10. 100 Pictures
 11. Little Bamboo
RECENSIE
Ponzo, het nieuwe album van Janne Schra moet een ode aan positivisme zijn. En hoe melancholisch (slotstuk Little Bamboo is bijvoorbeeld schitterend) de nummers soms ook klinken, dat is zeker gelukt. Als luisteraar word je in ieder geval zeer blij van het album dat ze in haar eigen huis opnam.

Nummers als Ship en Everything I Do Ooh Ooh zijn, mede door zeer aanstekelijke refreinen, bijvoorbeeld buitengewoon geslaagd. Concreet zijn het steeds de fluwelen vocalen van Schra die verrassen. Steevast komt haar stem op zeer variërende manieren in haar composities terug. Denk je de ene keer aan onbedaard rondfladderende engeltjes en elfjes (You Are Still New), de andere keer is ze een hedendaagse gepolijste variant van Billie Holiday of produceert ze een fijne Kate Bush-zanglijn (100 Pictures). Ongebreidelde, lichtvoetige vrolijkheid (Filthy Rich) wordt net zo gemakkelijk afgewisseld met serieuzere boodschappen (Good Now en The Show). Natuurlijk is de invloed van partner en producer Torre Florim af en toe zeer aanwijsbaar. Check die gitaarriff in Carry On of dat catchy riedeltje in Scare Me maar eens. Maar de allerbelangrijkste conclusie? Luister je een aantal maal naar de knappe Ponzo-liedjes, dan nestelen ze zich voorgoed in je brein. En dat lijkt me voor Janne Schra (maar voor luisteraar evenzeer) inderdaad zeer positief te zijn.

Recensent : Redactie
Datum : 13-01-2015
verschenen in Platomania : 314
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
361
361 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO