Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
GOSSIP, ARBY, KHAIRA, CD, 0711574786329

ARBY, KHAIRA

GOSSIP

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3378987 EAN: 0711574786329
€ 20,99
RECENSIE
Hoe hard islamitische fanaten in Mali ook proberen de muziek het zwijgen op te leggen: Mali zingt door. De komende weken verschijnen platen van Fatoumata Diawara, van Bassekou Kouyate, en zelfs de Toearegband Tinariwen is volop op tournee. Diawara en Tinariwen spelen eind mei op de Nijmeegse Music Meeting - zo zien we het graag. En dan zet de Malinese 'diva van de woestijn' Khaira Arby ook nog een keel op. Op haar nieuwe plaat Gossip snijdt het prachtige schelle stemgeluid de stilte boven Timboektoe aan flarden, in bijvoorbeeld het niet mis te verstane blueslied La Liberté.

Khaira Arby werd in 2012 uit haar woonplaats Timboektoe verdreven - haar instrumenten bleven achter. Ze zwierf dakloos rond, vond uiteindelijk onderdak ver buiten Mali en dook onmiddellijk de studio in. In Brooklyn, New York, nam zij een serie liedjes op met andere Malinese musici, allen het land ontvlucht, en het zal niet verbazen dat de emoties in de dreinende gitaarmuziek op Gossip hoog oplopen. In Al Jama'a Bisimillah tokkelen de elektrische gitaren onnavolgbaar tegen elkaar in, en zoekt Arby's jubelstem contact met het hogere. Als God het wil, zingt Arby, keert muzikaal Mali spoedig terug naar het thuisland, en het hart van de Afrikaanse cultuur. (TEKST: Robert van Gijssel, de Volkskrant)
Recensent : Redactie
Datum : 15-04-2015
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO