Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
NUEVA ERA, AROCENA, DAYME, CD, 5060180322465

AROCENA, DAYME

NUEVA ERA

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 3393566 EAN: 5060180322465
RECENSIE
Dat de jonge Daymé Arocena de nieuwe stem van Cuba genoemd mag worden bewezen haar optredens eerder dit jaar over Europa al. Haar debuutalbum Nueva Era des te meer.

Arocena werd ontdekt door Gilles Peterson (niet alleen fameus dj en radiomaker maar tevens oprichter van Brownswood Recordings) en vriend François Renié (directeur van rum-makers Havana Club en oprichter van Havana Club Cultura) tijdens de eerste tour van Peterson door Cuba in 2008. Bij een thuisfeestje van zangeres Edrey van de band Ogguere stond plotseling een nog heel jonge Daymé Arocena te zingen en blies iedereen omver. Nog te jong bevonden voor de fameuze Havana Cultura Recordings werd ze door Peterson door de jaren heen, op bezoek in Cuba, in de gaten gehouden. Nu 7 jaar na hun eerste ontmoeting is daar Nueva Era, een volbloed prachtplaat die de grote klasse van Arocena in volle glorie laat horen.

Nueva Era werd vrijwel geheel, in maar een paar dagen, in Londen opgenomen. Het qua tempo met een heel specifiek Cubaans ritme opgezette El Ruso (dat het hilarische verhaal vertelt over haar moeder die door de door Rusland geïnfecteerde Cubaanse overheid gepusht werd om Russisch te gaan leren), werd in thuisstad Havana opgenomen. Met haar vaste producer Simbad, en Gilles Peterson op sommige tracks als medeproducer, werd een zeer aantrekkelijk album opgenomen dat een slimme mix van nieuwe Cubaans en onvervalste souljazz met Cubaanse invloeden laat horen. Vanaf de geweldige albumopener Madres, de swingende prachtopvolger Crystal en de live-kraker Don’t Unplug My Body wordt gelijk duidelijk dat we niet alleen met een nieuwe zangfenomeen te maken hebben maar ook met een frisse Cubaanse stijl. De rest van de songs op het album doet voor het eerste drietal bepaald niet onder. De manier waarop Arocena haar songs zingt, met alles wat ze inzicht heeft, maakt Nueva Era zo goed.

Met de groep Britse jazzmuzikanten (percussionist Oli Savill, pianist Robert Mitchell en bassist Neil Charles) hebben de mensen van Brownswood een geweldige keuze gemaakt. De muzikanten snappen wat Arocena wil en geven haar de perfecte basis en swing om te excelleren. Zowel in het Spaans als het Engels gezongen crosst Arocena op Nueva Era van oldskool Cubaanse ritmes naar souljazz en weet haar stem daarbij exact de juiste klanken mee te geven. Ze jut de muzikanten op en laat ze dan weer heerlijk ‘afkoelen’. Nog maar 23 jaar weet Arocena nu al precies de muzikanten die richting op te sturen die haar talent tot volle bloei laten komen. Nueva Era is een geweldig debuut. (TEKST: http://www.writteninmusic.com)

Tracklisting Nueva Era:

Madres
Crystal
Don’t Unplug My Body
Sin Empezar
Dust
Come to Me
Drama
El Ruso
Niño
Nueva Era


Recensent : Redactie
Datum : 8-05-2015
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO