Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
PRESENCE -DELUXE/REMAST-, LED ZEPPELIN, LP, 0081227955748

LED ZEPPELIN

PRESENCE -DELUXE/REMAST-

Drager: LP (Aantal 2) Levertijd: 11 a 14 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 3419944 EAN: 0081227955748
€ 34,99
RECENSIE
Original remastered LP, plus a second LP of companion audio on 180 gram vinyl in a tri-fold sleeve. The companion audio features five unreleased reference mixes from the sessions, which reveal works in progress.

Ook de laatste Led Zeppelin albums zijn opnieuw gemixt door Jimmy Page en voorzien van een extra schijf met oerversies. Presence (1976) kwam tot stand in een gespannen periode: Page en Jones lagen met elkaar overhoop en Plant was herstellende van een auto-ongeluk. De plaat werd in amper twee weken op tape geknald: direct, hard en energiek. Hoogtepunten zijn Achilles Last Stand, dat ontembaar meer dan tien minuten doordendert en Nobody’s Fault But Mine, een verwoestende remake van Blind Willie Johnson. In Through The Out Door verscheen pas in 1979, mede door het overlijden van het zoontje van Robert Plant. Tijdens de opnames hield Page zich afzijdig en Jones greep de kans om meer toetsen in de songs te verwerken. Het is daardoor hun meest toegankelijke album, met radiovriendelijke songs als In The Evening, All My Love en Fool In The Rain (met latin-intermezzo!). Te weinig Led Zep, vonden Page en Bonham, die plannen maakten voor een ouderwets bonkende plaat. Maar in september 1980 overlijdt John Bonham en een paar maanden later houdt Led Zeppelin officieel op te bestaan. De plaat die er contractueel nog moest komen heet heel toepasselijk Coda (1982). Hierop drie songs die bedoeld waren voor die nieuwe, harde studioplaat (Ozone Baby, Darlene, Wearing And Tearing), aangevuld met tracks uit de jaren 1970-1972. Bij Coda krijg je nu twee schijven met werkversies uit de hele carriere van Led Zeppelin. Zo zijn we rond, met de luidste, zwaarste en meest invloedrijke rockband uit de jaren ’70.

Tracklist 1
1. Achilles Last Stand
2. For Your Life
3. Royal Orleans

Tracklist 2
1. Nobody's Fault But Mine
2. Candy Store Rock
3. Hots On For Nowhere
4. Tea For One

Tracklist 3
1. Two Ones Are Won (Achilles Last Stand) (Reference Mix)
2. For Your Life (Reference Mix)

Tracklist 4
1. 10 Ribs & All/Carrot Pod Pod (Pod) (Reference Mix)
2. Royal Orleans (Reference Mix)
3. Hots On For Nowhere (Reference Mix)
Recensent : Louk Vanderschuren
Datum : 23-06-2015
verschenen in Platomania : 319
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
358
358 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO