Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
IN CONCLUSION, BALAKE, AMADOU, CD, 5017742000217

BALAKE, AMADOU

IN CONCLUSION

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3423455 EAN: 5017742000217
€ 14,99
RECENSIE
Hij moet zijn einde hebben zien naderen. Een jaar voor zijn overlijden in 2014 nam de grote zanger en gitarist Amadou Balaké uit Burkina Faso zijn mooiste nummers opnieuw op, voor een album getiteld In Conclusion. En wat een ontroerend slotwoord heeft Balaké hier laten optekenen.

Hij was bekend van zijn optredens in de salsa-supergroup Africando, waarvoor hij onder andere het topnummer Betece zong. En niet voor niets luidde een van zijn albumtitels Señor Ecléctico: Balaké weet als geen ander traditioneel Afrika en n'gonigitaren te mengen met latin en hypnotiserende afrobeat.

Op In Conclusion lijmt hij alles nog eens aan elkaar, in prachtliedjes als Bar Konon Mousso en het ook in nieuwe uitvoering vrij onweerstaanbare Wayi Queligi Yéllé. Balakés stem klinkt hier en daar vermoeid en wat gehavend, maar dat komt de overtuigingskracht van zijn theatrale voordracht juist ten goede. In het tragisch getokkelde Lamizana schreeuwt Balaké het uit, of we nog één keer willen luisteren. Laten we dat doen. (tekst: De Volkskrant)
Recensent : Redactie
Datum : 29-07-2015
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
366
366 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO