gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BALAKE, AMADOU

IN CONCLUSION

Label: STERNS
Releasedatum: 06-07-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3423455
EAN: 5017742000217
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Hij moet zijn einde hebben zien naderen. Een jaar voor zijn overlijden in 2014 nam de grote zanger en gitarist Amadou Balaké uit Burkina Faso zijn mooiste nummers opnieuw op, voor een album getiteld In Conclusion. En wat een ontroerend slotwoord heeft Balaké hier laten optekenen.

Hij was bekend van zijn optredens in de salsa-supergroup Africando, waarvoor hij onder andere het topnummer Betece zong. En niet voor niets luidde een van zijn albumtitels Señor Ecléctico: Balaké weet als geen ander traditioneel Afrika en n'gonigitaren te mengen met latin en hypnotiserende afrobeat.

Op In Conclusion lijmt hij alles nog eens aan elkaar, in prachtliedjes als Bar Konon Mousso en het ook in nieuwe uitvoering vrij onweerstaanbare Wayi Queligi Yéllé. Balakés stem klinkt hier en daar vermoeid en wat gehavend, maar dat komt de overtuigingskracht van zijn theatrale voordracht juist ten goede. In het tragisch getokkelde Lamizana schreeuwt Balaké het uit, of we nog één keer willen luisteren. Laten we dat doen. (tekst: De Volkskrant)
Door Redactie op 2015-07-29

Tracks

Disc 1
1. Kambele Ba
2. Bar Konon Mousso (Musicien C'est Pas Quelgu'un)
3. Laminaza
4. Naaba
5. Massa Kamba
6. Kele Bila
7. Fanta
8. Wayi Quelilgi Yelle
9. Balake
10. Qye Ka Bara Kignan
11. Yelle

nieuwsbrief