Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
VEGETABLES & FRUIT, HALLO VENRAY, LP, 8714374964326

HALLO VENRAY

VEGETABLES & FRUIT

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3430587 EAN: 8714374964326
€ 8,99
RECENSIE
Vegetables & Fruit was Anno 2005 het eerste album dat Excelsior Recordings mocht uitbrengen van Hallo Venray. Het was hun vijfde en voorwaar de plaat waarop Venray als trio z’n definitieve vorm vond. Met een album uit de buitencategorie dus. Letterlijk en figuurlijk het album was zo goed en uniek dat ie door pers noch publiek groots werd onthaald. God mag weten wat er toen nog wel hip was, maar niet Hallo Venray.

Tien jaar later geldt Vegetables & Fruit als een Nederrock-klassieker, voor XLCR reden om het album een mooie heruitgave te geven. Op vinyl ook, voor het eerst. En de band, die gelukkig nog steeds bestaat uit Henk Koorn, Peter Konings en Henk Jonkers, gaat dit najaar de baan om het album integraal te spelen.

‘Volmaakt gevoelig’ kopte Muziekblad OOR tien jaar geleden in hun recensie: "Is dit volmaakte schoonheid of onthaastingspop voor softies? Wederom allebei juist. Beluister songs als Weirdo,Same Feeling en het op My Morning Jacket gelijkende Holy alleen in een stille ruimte en er gaat een wereld voor je open. Of was u al bekeerd?”

De Volkskrant schreef: "Het is misschien wel het allermooiste Hallo Venray-album geworden, waarop gruizige rockers (Kicking) en prachtige kleine liedjes (Same Feeling, Piling It Up) elkaar afwisselen. En wat klinken die verkreukelde vocalen van Henk Koorn prachtig breekbaar op dit eerlijk warm klinkende album. Dat moeten we beslist live gaan beluisteren”.

Henk Koorn over de heruitgave: “We spelen de plaat intergraal tijdens tien exclusieve shows. Door de hoeveelheid van het Hallo Venray repertoire (13 platen) komen veel van die nummers niet meer aan bod. Dit is een kans om ze weer te spelen, en daar hebben we heel veel zin in."

1 THE CAPTAIN
2 TRAVELLING
3 HOLY
4 ORANGE
5 KICKING
6 BIG CATCH
7 PILING IT UP
8 I KNOW WHAT THE PROBLEM IS
9 WEIRDO
10 PARIS
11 SOLID
12 SAME FEELING
Recensent : Redactie
Datum : 31-07-2015
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
366
366 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO