Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
FIRST & THEN, BERTOLF, CD, 8717774673249

BERTOLF

FIRST & THEN

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 3443841 EAN: 8717774673249
 1. Back Into The Light
 2. Jericho
 3. First & Then
 4. Billy'S Boots
 5. Help Me Stand
 6. Wrinkles
 7. One That You Will Remember
 8. Heart Shaped Hands
 9. Fool All The People
 10. Apple Of My Eye
 11. In My Dreams I'M Coming Home
 12. Whispering Wind
RECENSIE
Leek het nog maar gisteren toen hij aankondigde om als soloartiest een break te nemen, inmiddels is Bertolf al weer terug met een nieuwe plaat. Toch is een aantal aspecten veranderd aan zijn liedjes.
Ten tijde van z’n Color Reporters-project meldde hij al dat het een verademing was om de songs te schrijven waarbij ‘een andere stem’ (Bas Wilberink) voor meerwaarde zorgde.
En nu blijkt dat Bertolf juist dát facet nog nadrukkelijker aan zijn solowerk heeft toegevoegd. Is het bij First & Then sowieso hoorbaar dat hij de grenzen van zijn eigen stemgeluid (Billy’s Boots, Fool All The People) veel meer opzoekt, ook blijkt dat de twaalf nummers meer dan ooit extra koortjes en zanglijnen hebben gekregen. Inderdaad nog nadrukkelijker dan voorheen met andere (bijvoorbeeld die van drummer Bauke Bakker) stemmen.
Wat ook anders is? De nummers draaien tegenwoordig voornamelijk om ingenieus uitgedachte akoestische gitaartokkels. Uiteraard zijn er zeker de nodige herkenbare Bertolf-opbouwen en uitbarstingen (Help Me Stand, Back Into The Light, In My Dreams I’m Coming Home) te bespeuren. Maar First & Then is door die hoofdrol van de akoestische gitaar bovenal een zeer intieme plaat geworden die heel dicht op je huid zit en daar maar verrekte lastig weg te halen is.
En dan heb ik het nog helemaal niet gehad over het prachtige geladen slotstuk Whispering Wind (met Gilmouriaanse gitaarsolo!) dat recht door hart en ziel gaat. Dit album is om voor altijd te koesteren, zo mooi.
Recensent : Dennis Dekker
Datum : 27-08-2015
verschenen in Platomania : 320
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
362
362 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO