Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
AMERICAN EPIC:..-BOX SET-, O.S.T., CD, 0888750996923

O.S.T.

AMERICAN EPIC:..-BOX SET-

Drager: CD (Aantal 5) Levertijd: 3 a 5 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 3485965 EAN: 0888750996923
€ 44,99
RECENSIE
Een prachtige driedelige documentaireserie van Bernard MacMahon over de vroegste beginselen van de moderne popmuziek staat aan de basis van deze aantrekkelijk verzorgde cd-box. De opkomst van de radio in de jaren twintig deed de verkoopcijfers van de platenmaatschappijen drastisch kelderen en moest men op zoek naar nieuwe geluiden en markten. Scouts van de platenlabels werden de binnenlanden ingestuurd om nieuwe dingen te ontdekken en op te nemen. Zoals de Tex-Mex muziek uit het grensgebied, blues uit de delta en country uit de Appalachen. Zo voert American Epic ons via The Carter Family, Blind Willie McTell, Charlie Poole, Son House tot Lydia Mendoza. Behalve deze en meer onvermijdelijk belangrijke namen, een boel minder bekende essentials die in deze jaren uitblonken. Geheel passend werden de vijf cd's van deze set zelf ook overzichtelijk verdeelt in regio's en aangevuld met songteksten en bewaard gebleven opmerkingen van artiest of getuige en dat maakt van de prima gedocumenteerde box een uniek en niet te missen luisterobject..

American Epic: The Collection (5CD, release 12 mei) verzamelt 100 originele opnames uit de jaren 20 en 30, in een ongekende geluidskwaliteit. Te horen zijn artiesten zoals Mississippi John Hurt, The Carter Family, Charley Patton, Jimmie Rodgers, Lydia Mendoza, Nelstone's Hawaiians, Big Chief Henry's String Band, Robert Johnson en nog veel meer.
Recensent : Corné Ooijman
Datum : 5-09-2017
verschenen in Platomania : 338
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
366
366 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO