Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
OUT OF TIME, R.E.M., LP, 0888072004405

R.E.M.

OUT OF TIME

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3598341 EAN: 0888072004405
€ 22,99
RECENSIE
R.E.M. - Out of Time 180 gram vinyl (1LP) + download card

Out Of Time, het zevende album van de band R.E.M. bestaat 25 jaar. Dat album zorgde er begin jaren negentig voor dat de band transformeerde van een cultband met vaste schare fans naar een formatie die ineens meedeed in de hoogste regionen van de internationale muzikale top.
Ruim 18 miljoen mensen kochten het album indertijd. Velen deden dat vanwege R.E.M.’s allergrootste hit Losing My Religion. Toch bleek bij aankoop dat er veel meer vernuftige songs op dit album te vinden waren. Wat te denken van het duistere Low? Of Half A World Away? Of Country Feedback, één van de beste nummers die de band ooit schreef? Volgens zanger Michael Stipe is de tekst bij laatstgenoemde nummer overigens één van de meest verdrietige (‘over een hopeloos slechte relatie’) die hij ooit schreef. Zet dat tegenover de vrolijke uptempo songs zoals Shiny Happy People en dit maakte dat dit tevens het meest diverse album van de band was. Daar waar R.E.M. voorheen altijd bekend stond als een bandje met een rauw punkrandje, verkende men vanaf dit album ook de fijnzinnige en harmonieuze (de grandioze tweede stem van bassist Mike Mills komt dit album pas echt tot z’n recht, luister Near Wild Heaven maar eens) zijde van de band. R.E.M. boorde daarmee een enorm publiek aan. Zanger Michael Stipe verwoordde het ooit al eens als volgt: ‘The record is about memory and time and love’. Logisch dat zo velen er door aangesproken waren.
Een zekerheid? Nu de plaat in verschillende versies opnieuw uitgebracht wordt, zullen hele volksstammen een kwart eeuw na dato wederom herinnerd gaan worden aan deze reeks geweldige songs. Voor de échte liefhebbers is de heruitgave verschenen als een box met een extra dvd vol muziekvideo’s en een cd met een liveconcert. Maar de heruitgave komt ook uit als een 3LP en een 2 cd-variant alwaar het extra materiaal een reeks geweldige demo’s betreft. Verplichte kost voor de liefhebbers.

Time Side
A1. Radio Song
A2. Losing My Religion
A3. Low
A4. Near Wild Heaven
A5. Endgame
Memory Side
B1. Shiny Happy People
B2. Belong
B3. Half A World Away
B4. Texarkana
B5. Country Feedback
B6. Me In Honey
_______

Recensent : Dennis Dekker
Datum : 26-08-2016
verschenen in Platomania : 333
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
361
361 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO