Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
FREEDOM HIGHWAY, GIDDENS, RHIANNON, CD, 0075597939613

GIDDENS, RHIANNON

FREEDOM HIGHWAY

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: 3 a 5 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 3647236 EAN: 0075597939613
€ 18,99
RECENSIE
INSTORE CONCERTO - 25 MAART
Zaterdag 25 maart een optreden van Rhiannon Giddens op ons podium! Deze Amerikaanse roots-artieste zat voorheen in de Carolina Chocolate Drops en heeft net haar tweede solo-plaat uitgebracht. Aanvang instore 14:00 , Toegang gratis

Facebook event
www.concerto.nl



Dit is Rhiannons tweede soloplaat sinds haar vertrek uit de Carolina Chocolate Drops. Haar eerste plaat, Tomorrow Is My Turn, was een groot succes en wat ons betreft gaat dit album dat succes nog overtreffen. Ditmaal geen covers maar meest eigen nummers, waarin Rhiannon een stem geeft aan hen die het zwijgen werd opgelegd. Ronduit ijzingwekkend is Julie, een dialoog tussen een slaaf en haar eigenares: de liefde die de blanke meesteres voor haar meid uitspreekt is bezoedeld doordat ze Julie’s kinderen aan een andere familie heeft verkocht. De hamerende banjo en bas doen het klinken als een heuse murder ballad. Rhiannon eert hen die het leven lieten in de jaren ’60 tijdens de strijd voor gelijke burgerrechten met het titelnummer, een prachtige cover van de Civil Rights-hymne van de Staple Singers. Better Get It Right the First Time is actueel, over jonge mannen die in onze tijd door politiekogels om het leven komen, compleet met rap. Giddens laat een strijdbaar geluid horen, dat Amerika nu meer dan ooit kan gebruiken.
Recensent : Jos van den Berg
Datum : 21-02-2017
verschenen in Platomania : 335
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
362
362 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO