Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
AMERICANA, DAVIES, RAY, LP, 0889853871018

DAVIES, RAY

AMERICANA

Drager: LP (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3666234 EAN: 0889853871018
€ 9,99
Disc 1
 1. Americana
 2. The Deal
 3. Poetry
 4. Message From The Road
 5. A Place In Your Heart
 6. The Mystery Room
 7. Silent Movie
 8. Rock 'n' Roll Cowboys
Disc 2
 1. Change For Change
 2. The Man Upstairs
 3. I've Heard That Beat Before
 4. A Long Drive Home To Tarzana
 5. The Great Highway
 6. The Invaders
 7. Wings Of Fantasy
 8. Wings Of Fantasy
RECENSIE
“I want to make my home/where the buffalo roam” is de openingszin van het titelstuk Americana. Het lijkt in eerste gedachte een rare combinatie. Een album over Amerika. En Ray Davies met The Jayhawks, want Davies wordt al snel geassocieerd met puur britse songs als Waterloo Sunset of Afternoon Tea. Maar wie de inmiddels meer dan 50 jaar lange carriere van Davies – voornamelijk als frontman van The Kinks - heeft gevolgd weet dat Davies ook al Americana maakte op nummers als Mushwell Hillbilly of Motorway.
Het album Americana is muzikale versie van het reisverslag met de zelfde naam die Davies in 2013 schreef en laat zich ook als zodanig beluisteren: songs met af en toe gesproken passages die nergens de vaart uit het album halen maar juist voor een coherent album zorgen in de lijn met de conceptalbums van The Kinks. Verwacht niet zozeer een countryrockalbum, want sommige songs (The Mystery Room en The Great Highway bijvoorbeeld) neigen meer naar het werk van The Kinks dan naar The Jayhawks (The Man upstairs begint zelfs met een gezongen regel uit You Really Got Me en bevat ook het gitaarriffje), terwijl I’ve heard that beat before juist meer jazzy is. Een van de hoogtepunten is het duet met Karen Grotberg van The Jayhaws, Message from the road, waarbij Karen het eerste deel voor haar rekening neemt. Davies blijft na al die jaren een begenadigd componist, tekstschrijver en zanger. Met Americana bewijst hij nog even relevant te zijn als in de vorige zes decennia.
Recensent : Ron Bulters
Datum : 20-04-2017
verschenen in Platomania : 337
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO