gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SCHAIK, MARK VAN SCHAIK

WHY GO

Label: QUERIDO
Releasedatum: 06-06-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3751738
EAN: 9789021408330
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie



De grungebeweging stond nog in de kinderschoenen toen Pearl Jam-zanger Eddie Vedder zijn eerste telefoongesprekken voerde met journalisten in Europa. Na de release van debuutalbum Ten en single "Alive' ging het keihard met de band. Hun geboorteplaats Seattle werd bovendien het centrum van de rockwereld. Waar Nirvana's Kurt Cobain en Alice In Chains-zanger Layne Staley de weelde van hun reusachtige populariteit niet konden dragen en waar de creativiteit van Chris Cornells Soundgarden langzaam opdroogde, bleven Eddie Vedder en Pearl Jam tot op de dag van vandaag fier overeind.

Tijdens hun vele ontmoetingen in de jaren negentig in Nederland en de VS zag Mark van Schaick hoe Pearl Jam werd gedwongen om in korte tijd op te groeien en zich ontwikkelde tot een autonoom opererend muziekbedrijf. Openhartige gesprekken met alle leden van Pearl Jam en een keur aan muzikanten om hen heen maken Why Go tot een boeiende schets van een bevlogen band en een kleurrijk tijdperk.
Door Redactie op 2018-05-08

nieuwsbrief