Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
HALLOWEEN NIGHT 1977, ZAPPA, FRANK, CD, 0824302002759

ZAPPA, FRANK

HALLOWEEN NIGHT 1977

Drager: CD (Aantal 3) Levertijd: 3 a 5 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 3763369 EAN: 0824302002759
€ 24,99
RECENSIE
Terwijl binnen de family trust de broers Dweezil en Ahmet elkaar de tent uitvechten vanwege het gebruik van de naam en de muziek van hun vader Frank blijven er van laatstgenoemde in een redelijk hoog tempo live-opnamen verschijnen. Dit keer betreft het concerten opgenomen rond Halloween in 1977 in New York. Uit dezelfde concerten is de film Baby Snakes samengesteld Voor een flinke smak geld zijn deze integraal te koop op een usb-stick met allemaal Halloween-ongein erbij. Er is gelukkig ook een betaalbare reguliere 3-cd versie verkrijgbaar waarop een samenvatting is gezet.
Zappa’s band bestond in die tijd uit onder anderen gitarist Adrian Belew, drummer Terry Bozzio, bassist Patrick O’Hearn en de twee toetsenmannen Peter Wolf en Tommy Mars. Met hen zou Frank Zappa later Sheik Yerbouti maken. Een aantal nummers stonden tijdens Halloween 1977 al op de speellijst. Zoals Flakes, met de geweldige Bob Dylan-imitatie van Adrian Belew en Bobby Brown Goes Down waarvan de scrabreuze teksten binnen enkele minuten de huidige MeToo-kwestie blootleggen. Neem ook Punky’s Whips, waarop de band als een olifant door de porseleinkast heen dendert die we nu LHBTI zouden noemen. Het is veertig jaar later extra genieten van de politiek absoluut niet correcte retoriek van Zappa en de zijnen. Toch deugt het allemaal nog wel wat hij en vooral Bozzio allemaal bezingen om de simpele reden niemand wordt gespaard, inclusief Zappa en de zijnen zelf niet. Muzikaal gezien is het bijna onvoorstelbaar dat al het materiaal vijftig jaar oud is. De man, die in december 77 zou zijn geworden, was zijn tijd dan ook ver vooruit. De lange instrumentale stukken, met veel gitaarvuurwerk van de maestro zelf, klinken nog altijd springlevend, tijdloos, virtuoos en avontuurlijk. Dit is 210 minuten lang Zappa op zijn best. Of, zoals Adrian Belew zijn sleevenotes besluit: ‘We miss you Frank’.
Recensent : Wim Koevoet
Datum : 31-10-2017
verschenen in Platomania : 343
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
364
364 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO