Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
EVERYTHING IS RECORDED, EVERYTHING IS RECORDED, CD, 0191404088326

EVERYTHING IS RECORDED

EVERYTHING IS RECORDED

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3797772 EAN: 0191404088326
€ 16,99
 1. Intro
 2. Close But Not Quite
 3. She Said
 4. Wet Looking Road
 5. Mountains Of Gold
 6. Show Love
 7. Echoes In The Bone (Interlude)
 8. Bloodshot Red Eyes
 9. Cane
 10. Purify (Interlude)
 11. Be My Friend
 12. Everything Is Recorded
RECENSIE
Je kent Richard Rusell, dé man achter Everything Is Recorded, zonder dat je het beseft.
Even toelichten: …….
In 1992 ( ja ja, zó lang alweer: -) scoorde hij als één helft van het duo Kicks Like A Mule een kolossale culthit met 'The Bouncer’, een denderende raveklassieker die bij het beste uit dat genre hoort.
Met zijn hartsvriend Damon Albarn (Blur) maakte hij het hoog gewaardeerde soloalbum Everyday Robots.
Richard was de drijvende kracht achter de comeback van de gevallen soulveteraan Gil Scott-Heron, wiens album I’m New Here hij produceerde.Hetzelfde deed hij voor nog een andere gigant uit de Amerikaanse soul: Bobby Womack.
Tevens is hij de drijvende kracht achter XL Recordings, één van de meest tot de verbeelding sprekende Britse platenlabels met een consistente, kleurrijke output. Hij schoof The XX, Vampire Weekend en FKA Twigs een contract onder de neus, maar ook Adele, Sampha en Radiohead.
Kom hier maar eens om, echter in 2013 sloeg het noodlot toe. Op een donkere dag in 2013 werd hij verlamd wakker; het bleek dat hij aan een zeldzame auto-immuunziekte leed, het syndroom van Guillain-Barré genaamd. Een lange rehabilitatieperiode volgde, waarin Russell zich terugtrok in zijn thuisstudio. Musiceren bleek niet alleen de ideale therapie maar wakkerde ook het verlangen aan om weer zelf platen te maken.
Het eerste resultaat én succes kwam in 2015 met de productie van het debuutalbum van het Frans-Cubaanse duo Ibeyi. Dit gaf hem zoveel moed en vertrouwen dat hij vanaf deze plaat ieder vrijdagavond een groot, heel groot scala aan bekende, beroemde muzikanten uitnodigde in zijn Copperhouse studio in west Londen
Dit is het uiteindelijke resultaat van al het werk, na afgelopen jaar een voorproefje in de vorm van een Ep op de markt gebracht te hebben het sterke “Close But Not Quite”.
Dit album kwam tot stand met een keur aan muzikanten waaronder veel ‘beroemde’namen waaruit hij het sterkste naar boven haalt.
Je moet het Russell nageven: hij is niet alleen een geïnspireerde producer, hij verstaat ook de kunst om met de meest uiteenlopende artiesten Iets Moois te creëren.
Fantastische sample-keuzes, geweldig vocaal en verfrissend muzikaal werk; soulfull, slow, warme elektronicabeats,tegen het industriële aan, bluesy maar ook een Afro wereldfeel vibe.
Denk nu niet dat een potpourri oplevert; neen, Richard Rusell is een top producer , een orkestrale voorman die de muziek en muzikanten om hem heen naar grote hoogten weet te stuwen.
Valt er dan toch nog wat te piepen? Ja; het album duurt met zijn 38 minuten wat kort, maar is het wel ten volle waard.
Recensent : Paul Maas
Datum : 15-02-2018
verschenen in Platomania : 345
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
362
362 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO